Илић: Ванредни парламентарни избори 25. марта 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Илић: Ванредни парламентарни избори 25. марта
Trenutno na sajtu: 434       |       Podeli:
21.11.2017 | 0 коментар(а)



Председник странке Нова Србија Велимир Илић изјавио је данас да "има проверене информације" да ће се

парламентарни избори одржати 25. марта заједно са локалним изборима у Београду и да је преседник Александар Вучић "потписао" да ће Косово добити чланство у Уједињеним нацијама до краја идуће године.

Илић је на конференцији за медије у Београду рекао да ће Главни одбор Српске напредне странке (СНС) 20. јануара одлучити да се на ванредне изборе иде у марту, а да ће Скупштина Србије бити распуштена 22. марта.

"Они нису желели да сада објаве своју одлуку јер желе да опозиција буде неспремна и да има кратак рок за кампању, али ови подаци су сигурни и проверени", рекао је Илић новинарима.

Он је казао и да има информације да је Вучић "потписао" да ће до краја 2018. године Косово бити примљено у УН и да се почетком "унутрашњег дијалога" у Србији "иде и ка том решењу".

"По нашем Уставу ми не не разговарамо са Косовом. Где је наша политика, шта ради, ако Приштина већ не испуњава услове зашто се не изадје из дијалога, зашто ЕУ не притисне Приштину да испоштује договорено?", упитао је Илић.

Илић је оценио да политичари у Србији раде на својој реклами и констатно подижу тензије како би се градјани држали у страху.

"Шта нас брига шта изјављује Изетбеговић (Бакир, члан Председништва БИХ), он стално изјављује нешто против Србије, а видели сте да одмах потом Вучић најављује изградњу ауто пута до Сарајева", рекао је Илић.

Он је упозорио да актуелна власт својим одлукама о изградњи ауто пута ка Приштини и Драчу, омогућава да се западна Србија и Шумадију заобићу и да центар саобраћаја постају Приштина и Албанија.

"Када сам ја био министар, Црна Гора је понудила луку Бар за изградњу пута Бољаре-Бар и ми смо то прихватили, то је интерес Србије, а ово што су урадили Зорана (Михајловић) и Вучић (Алесандар) је највећи грех према Србији у наредних хиљаду година", казао је Илић.

Он је најавио да ће у недељу, 26. октобра, бити свечаност његове странке у Чачку поводом 20 година од оснивања и осврнуо се на то што су поједини фукционери прешли у владајућу СНС.

"Оно што није ваљало и што нисам ја почистио, почистио је Вучић и хвала му на томе", рекао је Илић.

 

Бета




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.282.498 посета
Тренутно на сајту: 435 посетилац(a)