Штаб за ванредне ситуације: Епидемиолошка ситуација у Пријепољу под контролом 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Штаб за ванредне ситуације: Епидемиолошка ситуација у Пријепољу под контролом
Trenutno na sajtu: 297       |       Podeli:
16.11.2020 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Епидемиолошку ситуацију у Пријепољу најбоље пратимо кроз број прегледа у ковид амбуланти у Дому здравља,
Штаба за ванредне ситуације Општине Прибој, фото: ГЗС

рекла је данас након завршеног заседања, заменица директора Дома здравља Оливера Ровчанин.

„Тај број, на жалост, одржава се на око 60 прегледа дненвно, у две смене, с тим што је број првих прегледа у једном тренутку пао на 30, али се опет ових дана увећава и преко тог броја. Што се тиче прегледа у дечијој ковид амбуланти, он је нешто повећен, али реч је о школској деци. Тестирања се врше сваког радног дана осим суботе и око десет до 12 пацијената дневно буде ковид позитивно. Као и сваке године, кренула је и епидемиај грипа, добили смо још један контигент од 40 вакцина које су подељене по службама Дома здравља”, рекла је Ровчанин.
Будући да цела ова ситуација траје од марта месеца, заменица директора Дома здравља наводи да су здравствени радници исцрпљени и да су морали да појачају кадрове, па у последње две недеље у обе смене су укључена по два лекара и тиме су смањене гужве у ковид амбулантама.

Заменица директора Дома здравља Оливера Ровчанин

 

Према њеним речима, тренутно су позитивна само два здравствена радника. И председник општине Пријепоље, Владимир Бабић осврнуо се на епидемиолошку ситуацију за коју је рекао да је стабилизована, пре свега захваљујући грађанима који су дали све од себе и поштовали мере. „Једине примедбе имамо за спортске клубове који желе да наставе са надметањима и да редовно одржавају тренинге. Морамо их молити за стрпљење и да се мере морају поштовани јер нам је здраље најпрече. На састанку смо чули и да је повећан број заражене деце углавно из инфицираних породица. Проблем је што се не прате људи који су упућени у самоизолацију, више је то препуштено њима и њиховој савести и одговорности”, рекао је Бабић.

Тема седнице Штаба за ванредне ситуације је било и зимско одржавање путева. Према речима Бабића, сагледавањем свих релевантних чиниоца, спремно дочекују предстојећу сезону.
„Имамо довољну количину и ризле и соли, а и механизација која одржава јавне путеве је спремна са 11 екипа. За одржавање локалних путева отварање понуда је 11. новембра, док за сеоске путеве смо се договорили са председницима месних заједница да им дамо картице за горива, које могу користити суграђани који имају трактор и друго механизацију са којом ће чистити снег”, казао је Бабић.

ГЗС

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijepolje stab vanredne situacije

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.128.282 посета
Тренутно на сајту: 298 посетилац(a)