„Драгачевски хоризонти” враћају част гостима 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
„Драгачевски хоризонти” враћају част гостима
Trenutno na sajtu: 451       |       Podeli:
02.09.2018 | 0 коментар(а)



Гуча – Може ли Драгачевски сабор да се врати на извориште, да на једном месту окупи
„Драгачевски хоризонти”, директор Миломир Бешевић испред мотела. Фото: ГЗС

завичајне породице са старима и децом и да све време проведено на српском првенству трубача њима остане као незаборавна успомена?

- Може, то је и наш циљ, задатак – каже за Глас западне Србије Миломир Бешевић (60), директор новооснованог привредног друштва „Драгачевски хоризонти” у варошици.

Није грехота упитати угоститеље, онако успут, како прођоше ономад?

- Мислите на 58. Сабор? Добро. Драго ми је да су гости отишли задовољни, мада нисмо оскудевали ни у проблемима. У петак, другог дана Сабора, напустили су нас кувар и конобар, а то некако иде успут с тим занатима. Можда нисмо успели да услужимо све госте у времену које су они очекивали, али нико није отишао љут.

„Драгачевске хоризонте” основао је Центар за културу у Гучи, и новом друштву на управљање дао мотел „Ас”.

- Наша кафа на Сабору је била 50 динара као и сваког другог дана у години, а  не 200 као другде. Не скидамо људима кожу с леђа, кишна је година била, сељаци немају пара, малина пропала, хоћу да дођу људи са женом и децом и седну а не да их глобимо. Пиво је било 120, купус 300 динара, то је неки наш људски осећај за меру, а боцу пива по негде су наплаћивали 350. Ти одреде цене божесачувај, буду пет дана у Гучи и оду, а нама су потребни гости током целе године. Хтео сам нашем народу да пошаљем поруку како није све у новцу већ у поштовању човека. Други разлог је да запослим људе из 20 породица да раде овде, тећи да народу из Гуче омогућим да има где да седне уз мали трошак. И то ћу наставити да радим док сам на овом месту.

Бешевић објашњава да је ново предузеће имало  само 45 дана да би се припремило за Сабор, и напомиње:

За то мало време уложили смо два милиона динара и то ће бити оснивачки капитал друштва, а кренули смо са нуле. Велики изазов за све нас, првенствено за мене. Имамо, данас, двојицу конобара који раде прву и другу смену, а не могу да нађем трећег. Запослене су 3 куварице, шеф куњиње прима 35.000 а куварице 30.000.  Ми све то морамо да зарадимо, и мислим да идемо у добром правцу. Тренутно имамо осаморо упослених и спремамо се за јесење свечаности и годете. Протеклих дана уложили смо, поред осталог, 60.000 динара за дубинско чишћење 120 столица, 230.000 за столњаке и настолњаке, 371.000 „Металцу” за посуђе, расвета и електроматеријал коштал су 346.000, телевизор 75.000, затим 180.000 програм за вођење књига. Старамо да да набавимо дуваљке и тримере за двориште. И да постанемо домаћинска, чазбена кућа – рече Бешевић.  

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.429.074 посета
Тренутно на сајту: 450 посетилац(a)