Седам милиона динара за реконструкцију и изградњу цркава 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Седам милиона динара за реконструкцију и изградњу цркава
Trenutno na sajtu: 475       |       Podeli:
12.01.2022 | 0 коментар(а)



Ужице - Буџетом за ову годину опредељено је седам милиона динара за изградњу и реконструкцију цркава на територији града Ужица.

Конкурс за средства биће расписан крајем овог или почетком наредног месеца, а у зависности од договора свештенства зависиће и износ средстава за сваку од светиња у Ужицу.
Према речима Николе Максимовића директора ЈП „Ужице развој” и члана Црквеног и Грађевинског одбора Град је у току прошле године издвојио значајна средства и пружио подршку изградњи Храма Покрова Пресвете Богородице у Крчагову.


У договору са ЈКП „Водовод“ урађена је комплетно изградња водоводне и канализационе мреже тако да је објекат прикључен на водовод и канализацију, а урађен је и прикључак за гас. Такође, урађена је пројектна документација за саобраћајницу на потезу од Улице Норвешких интернираца до Храма, а план је да се та саобраћајница асфалтира у току ове године и да се уради партерно уређење испред цкве. Ради се и на решавању проблема кишне канализације. Идеја је и да се поред саме цркве уради мало дечије игралиште. Очекује се у току ове године и завршетак пројектно-техничке документације за парохијски дом како би наредне године отпочели радови”.

Крајем прошле године у самом објекту урађен је под који је како истиче свештеник Иван Деспић обезбедио председник Грађевинског одбора, министар Никола Селаковић.

„Желим да изразим велику захвалност председнику и свим члановима Грађевинског одбора на великом труду и залагању, захвалност дугујемо и Граду али и свим осталим донаторима који су омогућили да у току прошле године урадимо велики део посла. Поред радова у унутрашњости Цркве изграђен је звоник висок 18 метара и помоћне просторије за паљење свећа. У овој години жеља нам је да се уреди простор око храма, да добијемо кишну канализацију и саобраћајницу, а уз помоћ Града и државе као и до сада”.

Када је реч о новоизграђеном Храму на Белој Земљи тренутно се прави пресек изведених радова како би се сагледало шта је још неопходно завршити у самом објетку. У току су и активности на успостављању саобраћајнице која води до цркве.

Радова ће бити и у Цркви Светог Ђорђа, где је идеја је да се направи нова продавница у којој ће Ужичани моћи да купују сувенире и свеће. Део средстава већ је обезбеђен, и у току је припрема пројектне документације.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.510.518 посета
Тренутно на сајту: 476 посетилац(a)