НП Тара: Посета Националном парку Црни кањон у САД 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
НП Тара: Посета Националном парку Црни кањон у САД
Trenutno na sajtu: 443       |       Podeli:
19.06.2018 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - У периоду од 1. до 8. јуна представници Националног парка Тара

посетили су Национални парк Црни кањон Ганисона (Black Canyon of Gunnison) у Колораду, САД, са којим имају потписан споразум о сарадњи.

Реч је о узвратној посети јер су гости из Колорада посетили НП Тара у јуну 2017. године када је потписан споразум о сарадњи два парка. Циљ посете био је упознавање са вредностима, начином рада и организацијом парка, као и са системом заштите природе у САД, како би се формулисали будући кораци сарадње ова два заштићена подручја.

Поред обиласка Националног парка Црни Кањон Ганисона гости из Србије су се састали са запосленима у парку и разменили искуства о различитим темама везаним за управљање заштићеним подручјима.

Такође, организовани су састанци са представницима различитих федералних институција надлежних за управљање јавним земљиштем и заштићеним подручјима ниже категорије као што су Управа за шуме (US Forest Service), Биро за управљање земљиштем (Bureau for Land Management) и Дивљи свет и паркови Колорада (Colorado Parks and Wildlife).


Фото: НП Тара

Представници НП Тара састали су се и са градоначелником и већницима Монтроза, представницима округа Монтроз и заступницима конгресмена и сенатора Колорада.

Поред овог одржана је јавна презентација Националног парка Тара којој је присуствовало преко 50 грађана Монтроза као и састанак са НВО пријатељи НП Црни Кањон.

У наредном периоду биће договорени даљи кораци сарадње два парка.

ГЗС / Дрина Инфо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.444.980 посета
Тренутно на сајту: 444 посетилац(a)