Необична историја темељ развоја тениса на граници Бих и Србије 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Необична историја темељ развоја тениса на граници Бих и Србије
Trenutno na sajtu: 716       |       Podeli:
10.06.2019 | 0 коментар(а)



Прибој - У оквиру програма прекограничне сарадње између Србије и Босне и Херцеговине

успешно се реализује пројекат „Бели спорт и културно - историјско наслеђе са краја 19. века у функцији развоја туризма општина Рудо и Прибој”, наводи се на сајту општине.

Реч је о развоју и афирмацији тениса у ове две пограничне општине. Суштина идеје за овај пројекат базирана је на чињеници о Аустро - угарском наслеђу, захваљујући којем је први тениски меч на овим просторима одигран, управо на граници ове две општине.

Као један од резултата овог пројекта је успешно завршена обука тениских тренера у организацији Туристичке организације Прибој, у сарадњи са Тениским савезом Републике Србије, на подручију Златибора.

Крајем маја одржана је седмодневна обука за пет тениских тренера из Прибоја и Рудог, под стручним надзором тренера репрезентативних селекција, Милоша Дедића. Полагање за лиценцу Д Тениског савеза Србије за рад са децом од шест до 12 година, обављено је пред комисијом на челу са Дејаном Вукојичићем, координатором Тениског савеза Србије за дечји тенис. Ови тренери ће представљати окосницу развоја тениса у ове две општине.

Поред едукације и лиценцирања тренера овом обуком, кроз пројекат ће бити, између осталог, изграђени тениски терени у ове две општине. Такође биће опремљен и тениски клуб у Прибоју као и формирана и опремљена тениска секција у општини Рудо. У оквиру програма у плану су и два кампа за девојчице и дечаке из општина Прибој и Рудо.

Пројекат се финансира из претприступних фондова Европске уније, у склопу програма Прекограничне сарадње између Србије и Босне и Херцеговине, током периода између 2014. и 2020. године. Пројекат имплементирају Туристичка организација Прибој и Јавна установа за туризам и спорт општине Рудо. Тело за уговарање овог пројекта је Министарство финансија, Сектор за уговарање и финансирање програма из средстава Европске уније (CFCU), Републике Србије.

Необична историја, биће темељ развоја нових садржаја који ће у будућности привући туристе, љубитеље овог спорта и историје, што ће свакако допринети развоју и промоцији ових општина, али и општина из региона.

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


priboj rudo tenis obuka licenca treneri projekat

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.038.551 посета
Тренутно на сајту: 717 посетилац(a)