На сабору трубача у Гучи рекордни број оркестара, а звезда фестивала биће Здравко Чолић 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
На сабору трубача у Гучи рекордни број оркестара, а звезда фестивала биће Здравко Чолић
Trenutno na sajtu: 273       |       Podeli:
29.04.2018 | 0 коментар(а)



Гуча - Ове године 58. Драгачевски сабор трубача у Гучи, биће организован од 9. до 12. августа. Обележиће га трубачка музика и садржаји који ће ову

манифестацију вратити изворним коренима. Поред легендарних трубача, Дејана Петровића, Бобана Марковића, Екрема Мамутовића и Саше Крстића, звезда Сабора биће и Здравко Чолић чији је наступ планиран у недељу 12. августа.

На главној бини програм ће трајати три дана. У петак, 10.августа, планирани су концерти носилаца највише титуле ове манифестације - "Шампион Гуче", Екрема Мамутовић и Саше Крстић, концерт Дејана Петровића и Биг Банд, као и традиционални поноћни концерт финалиста овогодишњег Сабора.

Финално такмичење најбоље пласираних оркестара из предтакмичарских центара биће одржано у суботу 11. августа са почетком у 20 сати, а исто вече и концерт амбасадора Сабора и почасног грађанина Гуче Бобана Марковића, мајстора трубе из Владичиног Хана. Такмичење мајстора трубе за овогодишњу титулу "Шампион Гуче" биће одржано последњег дана, у недељу 12.августа, а још увек је неизвесно да ли ће се након тога, у 21 сат, по званичном завршетку овогодишње трубачке феште, одржати и концерт Здравка Чолића.

Рекордних 86 оркестара

Према доспелим пријавама сасвим је извесно да ће ове године бити одржано девет предтакмичарских центара у којима је своје учешће до овог тренутка пријавило рекордних 86 оркестара, од чега 76 у сениорској, седам у омладинској и три у пионирској конкуренцији, а у току су пријаве мајстора трубе за титулу овогодишњег Шампиона Гуче па ће тај број порасти на око сто оркестара, рекао је председник Саборског одбора Слободан Јоливић.

Организатор чврсто остаје при ставу да се у време Сабора у Гучи једино може чути труба.

Сабор ће по традицији бити отворен првог дана (четвртак, 9.августа) код споменика трубачу у центру Гуче уз интонирање химне "Са Овчара и Каблара" и подизање саборске заставе, када је планирано и отварање изложби, саборског сајма туризма, књига, публикација и привредне изложбе. У вечерњим сатима на позорници испред Културног центра биће приређен културно-уметнички програм, одржано такмичење младих оркестара и концерт победника 57. Сабора.

Улаз и паркинг бесплатни?

Још увек није донета дефинитивна одлука, али највероватније и ове године улаз за све програмске садржаје и паркинг се неће наплаћивати на јавним површинама.

Организатор најављује рекордну посету и низ традиционалних програмских и пратећих садржаја међу којима су импровизација драгачевске свадбе, дефиле учесника у програму, програм домаћих и иностраних културно-уметничких друштава, страних оркестара, такмичење здравичара, избор најлепше народне ношње, народни вишебој... са више од хиљаду учесника у програмима.

Извор: Блиц, Б.Бојовић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.790.916 посета
Тренутно на сајту: 274 посетилац(a)