Лектире на дар милановачким првацима 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Лектире на дар милановачким првацима
Trenutno na sajtu: 451       |       Podeli:
15.09.2017 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац, Прањани - Председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић посетио је Основну школу "Иво Андрић" у Прањанима

и том приликом ђацима уручио комплет лектира за први разред.

Са директором школе Зораном Пантовић разговарао је о актуелним темамама и плановима за будућу сарадњу општине и ове школе.

"Ове године на територији општине Горњи Милановац имамо 374 нова ђака првака. Као и прошле и ове године сам свима њима поклонио лектиру и зажелео им да што пре науче да читају, како би могли те лектире да прочитају. Оно што је битно, јесте да је општина у буџету за 2017. годину одвојила преко 107 милиона динара само за основно образовање. Данас сам се са директором школе уверио да је тај новац уложен на прави начин. Тако су у прошлој години купили две интерактивне табле - једну овде за школу у Прањанима и другу за издвојено одељење. Једна таква табла, кошта 200.000 динара. Мени је изузетно драго што су и ученици и наставници заинтересовани за коришћење нових технологија и мислим да са коришћењем нових технологија они неће имати сметњу у наставку школовања. Оно што је такође значајно, уверио сам се да је и ове године превоз који је стартовао 1. септембра, стартовао на најбољи могући начин. Ни један дан нисмо имали прекид када су у питању деца и мислим да добављач који је добио на тендеру, тај посао обавља онако како је и уговором прописано", изјавио је Ковачевић.

Фото: Општина Горњи Милановац

У школи се тренутно обављају радови на уређењу ђачке кухиње, за коју је ова школа из фондације принцезе Катарине Карађорђевић путем пројекта добила средства у износу од 1.800.000 динара. Локална самоуправа помогла је ове радове са 900.000 динара.

Глас западне Србије

Фото: Општина Горњи Милановац




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.760.205 посета
Тренутно на сајту: 451 посетилац(a)