Преговори око Моравског коридора увелико у току 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Преговори око Моравског коридора увелико у току
Trenutno na sajtu: 551       |       Podeli:
26.11.2019 | 0 коментар(а)



Преговори о изградњи Моравског коридора са конзорцијумом "Бехтел-Енка" увелико су у

току и у најкраћем року се очекује предлог комерцијалног уговора, изјавила је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.

"Водимо преговоре са конзорцијумом "Бехтел-Енка" који је изабрала Влада на основу јавног позива. Разговори нису једноставни, али очекујемо у најкраћем року, можда за пет или десет дана имамо предлог комерцијалног уговора. Након тога, за неколико дана, колико нам треба да се организујемо, можемо да очекујемо почетак радова" рекла је Михајловић.

Моравским коридором биће повезани градови Крушевац, Краљево, Трестеник и Врњачка Бању.

"Становници тог дела Србије, пола милиона њих, имаће брзу везу између Коридора 10 и Коридора Милош Велики. Ту је ускључено и десетине хиљада малих и великих предузећа. Тај пројекат ће свима који живе у том делу донети бољи животни стандард", истакла је Михајловић.

На питање када се очекује рушење бесправно подигнутог објекта на Копанику, министарка је одговорила да ће бити све у складу са оним што је најавио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

"Од почетка сам говорила, тај објекат не може тамо да буде и да је он нелегално изграђен у зони где никако као такав не може бити. Неће остати ни камен на том објекту и очекујем да се све заврши, баш онако како је министар рекао" објаснила је Михајловић.

 

Танјуг / ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


moravski koridor pregovori izgradnja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.884.836 посета
Тренутно на сајту: 552 посетилац(a)