Нема казни за кашњење ПДВ пријава 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Нема казни за кашњење ПДВ пријава
Trenutno na sajtu: 493       |       Podeli:
19.01.2019 | 0 коментар(а)



Ко није успео до 15. јануара да пријави децембарски ПДВ Пореској управи, неће бити кажњен.

Ово важи све до тренутка док се портал “е-порези” не врати у “редовно стање”. А, судећи према позивима књиговођа које су у среду звале редакцију “Новости”, портал за електронско подношење пријава није се ни у среду, дан после истека овог рока, вратио у редован режим рада. Сличне ситуације се понављају, кажу, сваког 15. у месецу.

"Услед неочекиваних техничких проблема који су изазвали тешкоће у раду Информационог система Пореске управе, обавештавамо вас да ће подношење пореских пријава за порез на додату вредност бити омогућено без правних последица по пореске обвезнике све до успостављања редовног режима рада Информационог система. Свим обвезницима захваљујемо се на стрпљењу" обавештење је које је Пореска управа јавно упутила корисницима путем своје интернет-странице.

Рачуновође су протеклих дана, како сами наводе, и током ситних ноћних сати покушавали да преко овог портала електронски поднесу пореску пријаву за предузећа која су им клијенти, али безуспешно. Грешка “504” која им се појављивала на монитору, онемогућавала их је да у року поднесу пореске пријаве.

"Тако је сваког 15. у месецу, када је рок за подношење ПДВ и још неких пореских пријава", наводе књиговође. "Проблем је што се порески обвезници санкционишу за пробијање рокова у предаји ових пријава. А пријаве је немогуће предати јер портал стално пријављује грешку. У случају када успемо некако да предамо пријаву, не можемо цео процес успешно да приведемо крају."

Проблеми у петицији

Удружење рачуновођа и књиговођа Србије УРИКС предало је петицију Министарству финансија, указујући на проблем нефункционисања портала Пореске управе.

,,Петицијом захтевамо од Пореске управе да омогући убудуће у оваквим случајевима да се аутоматски продужи рок за предају пријава уколико сајт не буде функционалан у трајању дужем од два сата дневно у последња два дана пре рока за предају пријава у времену од 8 до 16 часова", наводи се у саопштењу овог удружења. "У тим случајевима Пореска управа треба да објави обавештење на свом сајту како би сви порески обвезници били благовремено обавештени."

ГЗС / Новости




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.489.571 посета
Тренутно на сајту: 494 посетилац(a)