Академске перјанице Чачка: Исидора, Ива и Јелена коло воде 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Академске перјанице Чачка: Исидора, Ива и Јелена коло воде
Trenutno na sajtu: 446       |       Podeli:
28.12.2020 | 0 коментар(а)



Чачак – Градска управа у Чачку већ осамнаесту годину десетомесечним, бесповратним стипендијама награђује најбоље завичајне академце

без обзира где у Србији студирају, најдаровитије ђаке и младеж из спортских клупа која посебно обећава.

Ове године, студентске стипендије заслужило је 179 Чачак, и сваког месеца од октобра ове до јула идуће године имају право на по 8.000 динара. Услови су да редовно дају године, са пресеком већим од 8,50, и без више од једног пренетог испита у наредни семестар.

Некако је постало правило да на тој листи изванредних чачанских студената, по оценама припадну девојкама. Ове године на челу су три студенткиње са бриљантним просеком од 10,00. То су Исидора Петровић са друге године Факултета примењених уметности у Београду, Ива Вуковић са треће године Факултета музичке уметности у нашем главном граду, и Јелена Станић на првој години мастера Хемијског факултета такође у Београду.

Ученичка стипендија (4.000 месечно) додељена је 21 ђаку који са одличним успехом похађа школу за таленте.

Додељене су и једнократне награде од по 12.000 динара младим Чачанима који су уочи ове студијске године имали 95 или више бодова на пријемним испитима за државне факултете у Србији, као и групи од 22 ученика који су освојили неко од прва три места на републичким такмичењеима из наставних предмета по програму Министарства просвете.

Одбијене су молбе за стипендије и награде 15 студаната и 10 ђака, јер нису испунили неки од услова.

ГЗС

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


akademija studenti cacak

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.501.102 посета
Тренутно на сајту: 446 посетилац(a)