Задруга „Златан АР” моли Ану Брнабић да поништи одлуку Министарства 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Задруга „Златан АР” моли Ану Брнабић да поништи одлуку Министарства
Trenutno na sajtu: 605       |       Podeli:
20.12.2019 | 0 коментар(а)



Аранђеловац - Директорка Еколошке задруге „Златан АР” из Тулежа код Аранђеловца, упутила

је премијерки Ани Брнабић молбу да реагује, наводећи да „министар Милан Кркобабић не поштује одлуке и закључке Владе Републике Србије”, наводећи у образложењу:

„Конкретно, Влада је 11. јула 2019. донела закључак о расписивању јавног конкурса ради подстицања задругарства у Србији, о додели бесповратних средстава за новоформиране задруге у износу од 7,5 милиона динара. Супротно закључку Владе, министарство је доделило 7,5 милиона задрузи `Премијум орах` из Тулежа, дакле из села у којем већ постоји формирана задруга `Златан АР` и у којем је већ заживело задругарство”.

У тој поруци, Србијанка Рафаиловић додаје:

„Да апсурд буде већи, средства су одобрена задрузи која је отворена један дан пре расписивања конкурса и коју чине пет задругара који не живе у селу. Од њих пет чак троје и немају земљу у Тулежу, тако да су средства добили чланови једне породице на чијем је челу ташта као директор, а чланови зет и снаја”.

Премијерки је у прилогу доставила документ о регистрацији своје задруге из 2013. и задруге „Премијум орах” од 10. јула ове године, и подсећа да је Министарство на чијем је челу Кркобабић јавни конкурс расписало 11. јула и да је Програмом подршке спровођењу мера равномерног регионалног развоја, у првој тачки предвиђено: „Оснивање задруга у срединама где оне не постоје, или су у претходном периоду престале да постоје”.

Писма сличне садржине Србијанка Рафаиловић упутила је и министру без портфеља задуженом за регионални развој Милану Кркобабићу, и Републичком јавном тужилаштву. Ту истиче да задруга „Златан АР” има 13 задругара и да је извршила ревизију пословања како би конкурисала за три пројекта, додајући да „задругу `Премијум орах` чине петоро задругара који станују на територији града Београда, значи нико не живи у Тулежу”.

Ранковић: Тачно је да је зет задругар, нема ништа сумњиво у формирању задруге

Мештани села Тулеж могу да пријаве надлежним органима ако сматрају да постоји нешто сумњиво у њеном формирању, казала је директорка новоформиране задруге “Премијум орах”, Круна Ранковић.

“Чињеница је да ми имамо 1660 стабала индијског ораха, а имамо и право да се удружујемо како ми сматрамо да треба”, истиче Ранковић.

На питање како коментарише наводе да је од пет чланова у овој задрузи, она директор а зет и снаха задругари, Ранковић је одговорила да је то тачно, али да као и сви остали, и њени чланови породице имају право да буду део задруге.

 

 

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


arandjelovac zadruga molba ana brnabic odluka milan krkobabic

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.100.186 посета
Тренутно на сајту: 605 посетилац(a)