Припадници трећег доба су , и након одласка у пензију, радно активни 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Припадници трећег доба су , и након одласка у пензију, радно активни
Trenutno na sajtu: 456       |       Podeli:
15.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Пензионери често подносе највећи терет економских мера, што се одражава и на социјалну укљученост



и материјалну угроженост старијих грађана. Међутим, има и оних који потврђују да треће доба није праћено разним стереотипима и неактивношћу како на пољу рада , тако и у друштвеним односима.

Иако је на прагу седме деценије живота, Гојка често можете видети како помаже пријатељима и комшијама у свом насељу. Почев од поправке кућних инсталација до радова у дворишту.Увек је активан и ништа му не пада тешко.

 

Гојко Вучковић, радно активан пензионер

„У фабрици сам провео 43 године, у пензију сам отишао 2005.године, али нсатавио сам и даље да радим, око ситних кујћних оправки, замена славина, сијалица, мењање прекидавча и слично.У свом животу нисам поимогао само он ономе ко мем није позвао, и кад сам млад и сада када сам у позним годинама”, каже пензионр Гојко Вучковић.
Али,попоравка ситне механике није једини посао којим се Гојко бави. Заједно са Раденком Лазићем, волонтерским ангажовањем помажу рад месне заједнице и на тај начин доприносе развоју свог краја. Иако је од скоро у пензији, Лазић не прекида активности у свом насељу Трбушани.

„Иако је то рад који се не плаћа у месној заједници, мени причињава задовољство да нашим суграђанима омогућимо што лепши и удобнији живот. Колико је битно наше искуство и знање , толико је битно да и млади прихвате наш рад и да заједничким снагама дамо пун допринос нашој средини”,прича активни пензионер Раденко Лазић.

 

Прилог емитован у емисији „Пулс Србије”, Тв Курир:

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radno aktivni penzioneri trece doba cacak trbusani

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.291.078 посета
Тренутно на сајту: 457 посетилац(a)