Шта ради, где седи и коме се пријављује градоначелник интересовало је малишане из вртића „Мајски цвет” 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Шта ради, где седи и коме се пријављује градоначелник интересовало је малишане из вртића „Мајски цвет”
Trenutno na sajtu: 560       |       Podeli:
09.10.2020 | 0 коментар(а)



Чачак - Поводом дечије недеље која се обележава сваке године прве недеље у октобру градоначелник Чачка Милун Тодоровић
Фото: ГЗС

угостио је предшколце из вртића „Мајски цвет".


Деца су показала креативност и дала аутентичне одговоре на питања ко је и шта ради градоначелник, а овом приликом уручила су му и поклон постер пано на којима су су написани њихови одговори.

„Поклон који сам добио показао је колико су деца креативна и паметнма, зауиста ћу се труидити да се руководим овим жељама малишана. Неколико ситница желе за свој вртић „Мајски цвет", у наредних неколико дана обићи ћемо на њихов позив као и све остале. Побољшавају се услови у нашим предшколским установама. Овај дечији осмех и њихова радост нам даје снаге да радимо у њиховом интересу и инетересу свих Чачана", рекао је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.


Мина Копрена, васпитач предшколске Установе „Радост”, вртића „Мајски цвет”, каже да су ову Дечију недељу искориустили да децу освесте и науче њиховим правима, да поред тога што умеју да наброје, да у животу препознају своја права.


„Децу прво упознајемо, са правима, онда тражимо та права у њима познатим бајкама и причама, да препознајемо у свом окружењу. Акценат је на томе да деца умеју да препознају када су нарушена њихова права. Ово је само био повод за долазак код градоначелника, искористили право на образовање, па смо разговарали са децом како осмислити на игровитији начин васпитно - образовну праксу да деца уче, а да нису свесна у ствари да уче, већ да мисле да се забављају и играју", казала је Копрена.
Према њеним речима у реализацији таквог програма образовања, неопходни су интернет, рачунари или пам,етне табле, све је тоо директорка обезбедила по вртићима, али вртић је тако сазидан да су веома дебели бетонски зидови и да не може из једног места да продре интернет до њихове собе, те су дошли да замоле да се обезбеди за собу и да имају потпору модернијем приступу рада, да се полако напушта традиционални начин васпитно образовног рада и преузме модерније приступ.


„Питали смо децу, како можемо да остваримо та наша права, ко може да нам помогне и онда смо степеницама, не може овај, не може онај дошли смо некако до одговора, до градоначелника, а онда смо питали децу шта је градоначелник, чиме се бави и добили одговоре, који су апсолутно аутентични који нису инсуинирани од стране одраслих. Ти дечији одговори су у ствари права рефлексија једне евоулације посла који обавља градоначелник. Све те дечије исказе смо поставили на један постер пано са дечијим шакама, који имају симболичну поруку да, с обзиром на то да је време ковида да , не рукујемо се, те у ствари дечије шаке које су они исцртали и украсили у ствари представљају „Ове руке путују да се с вама рукују". Унутар тог паноа, налазе се сви дечији одговори који су упућени томе, шта ради градоначелник, позив градоначелника, како ради? Добили смо два кључна одговора, једно дете је рекло да градоначелник воли све људе Чачка и њихову децу, а касније једно друго дете је рекло „Он воли град” и у ствари то је једна најкључнија порука којом треба да се руководи градоначелник", закључила је Копрена.


ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


prijem deca gradonacelnik milun todorovic decam vrtic majski cvet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.414.705 посета
Тренутно на сајту: 559 посетилац(a)