Од септембра 10.000 дигиталних учионица у школама 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Од септембра 10.000 дигиталних учионица у школама
Trenutno na sajtu: 384       |       Podeli:
15.08.2019 | 0 коментар(а)



Министар просвете, науке и технолошког развоја Србије Младен Шарчевић најавио је данас да ће ове школске године реформа

образовања у основним и средњим школа бити настављена.

“Други и шести разред крећу од јесени у тај други циклус, и то ће се полако затворити са четвртим и осмим разредом, истовремено у гимназијама ће то бити друга година, а код гимназија су новине да ће у три града бити одељења за надарене за хемију и биологију”, рекао је Шарчевић на ТВ Пинк.

Како је истакао реформа гимназије биће завршена годину дана касније кроз одељења за надарене за друштвене науке – историју и географију.

“Тако би се заокружила реформа гимназије која има своје добре изборне програме”, рекао је Шарчевић.

Дуално образовање је постало тражено и попуњено, оценио је министар и навео да је већ 7.400 места било ” у првом цугу”, а остаје питање да ли ће моћи да се прошири, и додао да се ради реформа разних стручних профила.

“Уз подршку Европске уније, прошле године је било обучено 20.000 људи, део директора је већ стекао лиценцу, од септембра крећу масовне обуке за њих”, рекао је Шарчевић и додао да је опрема важан елемента, па се током августа креће у монтажу још 8.000 дигиталних учионица.

“Са постојећих 2.000 дигиталних учионица, то ће бити 10.000, још две године по 10.000 и ми смо заокружили Србију”, најавио је Шарчевић и рекао да ће компјутерска опрема бити редовно обнављана.

Он је нагласио да ће “ове године дигиталне учионице бити у свим првим разредима свих школа у Србији” и додао да је у току набавка за повезивање на брзи интернет.

“Реформе науке и образовања у Србији су добиле из Европе оцену четири, а пет не дају док се не учланите и зато добијамо додатну помоћ за то што радимо”, рекао је Шарчевић и додао да се у Србији ради стратегија образовања до 2030. године.

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.829.875 посета
Тренутно на сајту: 385 посетилац(a)