Коначно пад црних бројки у Моравичком округу, велики обухват имунизације омогућио да се преброди и овај талас 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Коначно пад црних бројки у Моравичком округу, велики обухват имунизације омогућио да се преброди и овај талас
Trenutno na sajtu: 665       |       Podeli:
02.11.2021 | 0 коментар(а)



Чачак - После пет недеља мрцварења, где се број оболелих и хоспитализованих одржавао на високом нивоу,

 који је изнуривао здравствене раднике, ситуација се коначно поправља и бројке су у последња два дана значајно ниже у односу на претходни период, рекао је др Михаило Луковић, након одржаног састанка Радног тима за праћење ширења заразе вирусом корона.

„Ми смо јуче, у упонедељак, у Дому здравља имали 64 пацијента, што је са 150, па и некадашњих 200 и 300, изузетно побољшање. Број заражених у Моравичком округу је такође у значајном паду. Наравно, бројке у болници су још увек високе, али болница увек касни седам до десет дана за збивањем у идносу на Дом здравља” - рекао је руководилац Радног тима др Луковић.

Он је, такође, навео да људи све више испољавају психичке тегобе које су везане за дуготрајне тензије и изложеност континуираном страху.

„У последње време нам долази све већи број пацијената који су психо-трауматизовани и требаће времена да се духовно здравље становништва подигне на виши ниво. Ипак, оно што је најважније је да овај талас коначно поприма силазни ток, који ће се, надамо се, ускоро и завршити” - казао је Луковић.

Др Аксентије Тошић, директор Завода за јавно здравље у Чачку

Директор Завода за јавно здравље др Аксентије Тошић истакао је да имунизација становништва напредује и да свакодневно око 50 грађана прими прву дозу вакцине.

,,На територији Чачка вакцинисано је нешто испод 60 посто одраслог становништва, што је доста добро, али може и боље. Овај проценат је очигледно допринео томе да ми у овом таласу нисмо имали тренутака да су нам болнички капацитети препуни, да не можемо да одговиримо задатку и сместимо све којима је потребно болничко лечење” - изјавио је Тошић.

Он је нагласио да се истовремено са имунизацијом против ковида 19 спроводи и имунизација против сезонског грипа, на коју су се Чачани одазвали у великом броју.

„Лјуди из нашег округа врло ревносно приступају вакцинацији и комплетна количина вакцина из прве испоруке је потрошена, тако да у наредних неколико дана очекујемо наредну испоруку, јер још увек влада велико интересовање. Ово је добро јер имамо теоријске назнака да истовремено заражавање грипом и короном може бити фатално по здравље” - објаснио је Тошић.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


radni tim kovid moravicki vakcina

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.966.976 посета
Тренутно на сајту: 664 посетилац(a)