Почели „Илиндански дани“ у Каменици 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Почели „Илиндански дани“ у Каменици
Trenutno na sajtu: 433       |       Podeli:
02.08.2018 | 0 коментар(а)



Горњи Милановац - Традиционални 8. „Илиндански дани“ у селу Каменица по дну Маљена почели су јуче,

а завршавају се данас народним вашарем. Првог дана манифестације, поред културно уметничког програма и наступа фолклорних група КУД „Шумадија“ из Горњег Милановца и КУД „Фра“ из Чачка, наступ је имала и певачка група „Лира“ из Чачка и књижевно друштво „Запис“, а завршен је концертом Биљане Јевтић и Аце Илић.

Организована су и спортска такмичења, шаховски турнир у јуниорској и сениорској конкуренцији, турнир у стоном тенису и малом фудбалу, као и ликовна колонија.

Данас је манифестација настављени јутарњом литургијом у једној од најстаријих цркава у маљенском крају која је обновљена ове године, традиционалним турниром у малом фудбалу, а завршава се народним вашаром.

У име домаћина синоћ је учеснике, госте програма и мештане Каменице и околних села поздравио је директор основне школе „Иво Андрић“ из Прањана Зоран Пантовић, рекавши да ова манифестација треба да буде супротност ријалити програмима који се свакодневно приказују на малим екранима.

„Жеља нам је да нашим ученицима, нашој деци покажемо да постоји и друга, лепша страна. Трудићемо се и даље да ова манифестација траје, да сваке године буде све масовнија и успешнија“, рекао је Пантовић.



У име општине Горњи Милановац присутне је поздравила заменица председника општине Јадранка Достанић која је овогодишње Илинданске дана отворила.

„Општина Горњи Милановац активно прати и подржава све културне манифестације које се одржавају посебно на сеоском подручју наше општине и покушавамо да их омасовимо. Тако је и када је реч о овој манифестацији, која после осам године, сваке године има већи број учесника и посетилаца“, рекла је Достанић.

Испред удружења грађана „ГМ еко баланс“ присутнима се обратио Иван Бешлагић који је поздравио учеснике кампа „Извиђачка авантура – Сувобор 2018“ и уједно се захвалио општини Горњи Милановац, Црвеном крсту Горњи Милановац и основној школи „Иво Андрић“ из Прањана који су помогли и подржали одржавање овог кампа.

Иначе, ову манифестацију су организовали месна заједница Дружетићи и основна школа „Иво Андрић“ из Прањана, уз подршку општине Горњи Милановац, Културног центра Горњи Милановац и Туристичке организације Горњи Милановац са циљем да се српска култура, језик, традиција и фолклор отргну од заборава.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.283.850 посета
Тренутно на сајту: 434 посетилац(a)