Још један неуспешан покушај преузимања имовине ФРА, кривична пријава против судије завршила у фиоци 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara             

 
Још један неуспешан покушај преузимања имовине ФРА, кривична пријава против судије завршила у фиоци
Trenutno na sajtu: 862       |       Podeli:
25.02.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Судски извршитељи покушали су данас, уз асистенцију полиције, 14. пут да принудно преузму погон „Куглична вретена“

Фабрике резног алата (ФРА) у Чачку, што су радници спречили.

 

Радници су блокирали фабрички улаз, спречавајући судске извршитеље да уђу у фабрику и наплате дуг од поравнања са једном чачанском приватном фирмом, који је од 1,5 милион динара у међувремену са каматама нарастао на око 4,6 милиона динара.

 

Кордон полиције је и данас, као и приликом ранијих покушаја судских извршитеља да преузму погон ФРА, блокирао све прилазе фабрици, недозвољавајући новинарима да приђу фабрици све док извршитељи нису отишли.

 

Раднике ФРА су и данас су, као и приликом ранијих протеста, подржали одборници највеће опозиционе одборничке групе у Скупштини Чачка Двери.

 

Радници су изјавили новинарима да их је полиција данас опет легитимисала, и да очекују да добију кривичне пријаве.

 

Менаџмет фабрике је купцу објекта пре шест месеци доставио понуду којим би био обештећен тако што би му било исплаћено 5,6 милиона динара, али он је ту понуду одбио и инсистира на извршењу.

 

Фабрички синдикти и радници истичу да се имовина фарбике која вреди око 200.000 евра „продаје“ за дуго од 30.000 евра и апелују на надлежне да се измени Закон о извршењу како се имовина грађана и фирми не би продавала „испод сваке цене“.

 

Представници синдиката рекли су новинарима да је погон „Куглична вретена“ од значаја за одбрамбену индустрију, о чему постоји решење Министарства одбране из 2017. године.

 

Председбик Индустријског синдиката ФРА Душан Ђелић оценио је да је данас био „још један покушај насилног преузимања објекта ФРА и одузимања радних места од радника“.

 

– Као председник синдиката поднео сам кривичну пријаву против поступајућег судије Тужилаштву за организовани криминал, а оно је предмет предало Вишем тужилаштву у Чачку. Та пријава је завршила у фиоци, а тужилац је показао висок степен солидарности и колегијалности са поступајућим судијом – рекао је Ђелић новинарима.

 

ГЗС / Бета, Морава инфо




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


fra cacak policija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.010.079 посета
Тренутно на сајту: 863 посетилац(a)