Општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Општинска смотра рецитатора „Песниче народа мог
Trenutno na sajtu: 492       |       Podeli:
23.03.2022 | 0 коментар(а)



Ивањица - Општинска смотра рецитатора, ученика основних и средњих школа општине Ивањица одржаће се 31.марта 2022 .године у Дому културе у 12 часова.

Организатор Општинске смотре рецитатора је Дом културе Ивањица а према пропизицијама такмичења, ученик –рецитатор говори једну песму по сопственом избору, исту на свим нивоима такмичења. Жири који је састављен од професора српског језика оцењиваће :
- избор песме примерен узрасту и полу рецитатора
- акцентуацију и дикцију
- природност, изражајност и сугестивност рецитовања
- остваривање мисаоно емотивних садржаја песме.
На такмичењу ће се бирати десет најбољих рецитатора који ће Ивањицу представљати на Окружној смотри у Горњем Милановцу, 16.априла 2022. године.
Републичка Смотра рецитатора одржаће се према календару такмичења и смотри за школску 2021/2022. годину Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, 13. и 14. маја у Ваљеву.

Циљеви смотре рецитатора су развијање код деце осећања за основне етичке и естетичке норме које садржи поезија, култивисање говорног израза, што сугестивније исказивање мисли и осећања песника, популарисање поезије и ширење круга рецитатора и љубитеља поезије.

ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.113.236 посета
Тренутно на сајту: 493 посетилац(a)