Ивањички одборници усвојили буџет за 2020. 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Ивањички одборници усвојили буџет за 2020.
Trenutno na sajtu: 392       |       Podeli:
28.12.2019 | 0 коментар(а)



Ивањица - Локалног парламент у Ивањици усвјио је буџет за 2020. годину. Приходна страна буџета

 

буџета је 1.026.882.000 док су планирани расходи 1.073.237.000 динара. Дефицит у износу од 46.355.000 динара биће финансиран из неутрошених средстава из претходне године међу којима су и неискоришћена средства кредита у износу од 22,278.000 динара.

Највише средстава намењено је инфраструктурним пројектима, након чега следе улагања у школство.

Осим буџета, заседање локалног парламента обележило је и усвајање предлога пословања ЈКП ‘’Ивањица’’ у наредној години, давање сагласности на Статут и програм пословања ЈКП ‘’Дубоко’’ из Ужица као и предлог Локалног акционог плана за младе општине Ивањица.

Фото: Инфо лига

Дискусија се развила поводом поновног разматрања Предлога одлуке о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности за утврђивање пореза на имовину у наредној години као и обрачуна пореске основице и пореза за имовину физичких лица по зонама на територији општине Ивањица.

Усвајању ове тачке претходио је договор о сазивању посебне седнице на којој ће се сагледати могућност поделе земљишта у општини Ивањица на више зона, како би грађани добили што реалнију цену пореза. Такође ће се разматрати и смањење планираних цена конверзије пољопривредног у грађевинско земљиште, што би потенцијалним инвеститорима омогућило боље услове за улагања.

Зелено светло добио је и предлог одлуке о додели стипендија студентима и ученицима из Ивањице који испуњавају потребне услове.

 

 

 

Инфо лига / ГЗС

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


ivanjica skupstina budzet

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.279.121 посета
Тренутно на сајту: 393 посетилац(a)