Укинута пресуда мајки и ћерки, није доказано подстрекавање вероучитеља 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Укинута пресуда мајки и ћерки, није доказано подстрекавање вероучитеља
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
05.07.2019 | 0 коментар(а)



Апелациони суд у Крагујевцу укинуо је пресуду Вишег суда у Чачку, којом су у марту ове године мајка и ћерка из Пожеге,

Светлана (47) и Ана Попадић (25) биле осуђене на пет, односно три године због трговине дрогом. Како је за „Новости" потврдио њихов адвокат Славко Петрић - у апелацији су оценили да није јасно утврђено које су тачно радње њих две предузеле, а није урађено ни вештачење базних станица, ни анализа листинга телефонских разговора.

Њих две су проглашене кривим да су наводно прошле године подстрекавале бившег вероучитеља Зорана Маринковића да превезе наркотике са Космета у Швајцарску, за шта је он, како се сумњало, ангажовао свештеника Милана Јордовића. Светлана је за то добила пет година робије, а њена ћерка три.

Њихов бранилац наводи да у току доказног поступка пред првостепеним судом није обављено вештачење, од стране вештака за информациону технологију који би се изјаснио о листингу одлазно-долазних телефонских разговора између оптужених и сведока, као и базних станица.
- Одбрана је у жалби све то истакла - каже адвокат Петрић. - У поновљеном поступку првостепени суд мора да има у виду и све остале разлоге наведене у жалбама.

Апелациони суд, како се испоставило, истакао је да се у разлозима првостепене пресуде не види у чему се састоји радња оптужених. Наводе да није прецизно рашчишћено шта су њих две наводно урадиле и да ли је реч о подстрекавању вероучитеља и свештеника или, евентуално, о саизвршилаштву.

ГЗС/Новости

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.238.704 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)