Почиње одбројавање до свадбарског купуса 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Почиње одбројавање до свадбарског купуса
Trenutno na sajtu: 480       |       Podeli:
14.09.2022 | 0 коментар(а)



Мрчајевци- Најпознатија манифестација посвећена кувању купуса , основана пре две деценије одржаће се од петка до недеље.
Почиње одбројавање дo najвеће гастрономске манифестације, Купусијаде у Мрчајевцима, Фото: ГЗС

Припреме су у пуном јеку, а овог викенда моравска долина мирисаће на купус, а из ње ће одјекивати позната српска двојка.

Град Чачак и ТОЧ потрудили су се да програм ове Купусијаде буде богат и разноврстан и да се у престоници Купусијаде чује добра српска двојка у извођењу Снежане Ђуришић и Наде Топчагић.

„ Спремни смо за још једно издање манифестације која је позната у целој Србији и све смо учинили да она напредује и сваке године изгледа што боље. Овогодишњи програм почеће у петак наступом КУД Фра и гостију након чега ће бити одржано Обреновање ,посвећено познатом текстописцу и композитору изворних народних песама Обрену Пјевовићу где ће велики народни оркестар Влада Пановића пратити музичке уметнике који ће изводити песме које је лично компоновао.


Фото: ГЗС

У суботу, другог дана Купусијаде од 9 сати почиње потпаљивање ватре,припрема и почетак такмичења у кувању свадбарског купуса и категоријама Цело село кува, Екипе и појединци и угоститељи.

 

Ред купуса, ред меса, али и зачини неопходни да купус замирише рецепр су за добар купус који се мора крчкати у земљаном лонцу, Фото: ГЗС

Од 15 сати на програму је аматерски музички маратон, а од 18 часова свечано отварање Купусијаде. Наступиће бројна културно уметничка друштва , а од 20:30 наступиће и естрадна уметница Нада Топчагић, док ће дан касније концерт одржати Снежана Ђуришић, рекао је за ГЗС Војин Јаковљевић, директор ТОЧ.

 

СПРЕМНИ И УГОСТИТЕЉИ


Купусијада је прилика да се покажу и угоститељи,а неки од њих већ су власници Златног лонца, које је најпрестижније признање ове манифестације.

Фото: ГЗС

Међутим, неће изостати ни естрадни уметници  под шаторима познатих угоститеља на отвореном, па ће код чувеног  Аца Попа поново  госте забављати Гоци бенд,а на располагању је око 1 500 места за све оне који желе да уз музику дегустирају свадбарски купус који се најбоље кува у Мрчајевцима.

Програм Купусијаде погледајте ОВДЕ

 

 

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


KUPUSIJADA MRCAJEVCI VOJIN JAKOVLJEVIC TOC

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.449.059 посета
Тренутно на сајту: 481 посетилац(a)