Прибој до краја 2019. добија топлану на биомасу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Прибој до краја 2019. добија топлану на биомасу
Trenutno na sajtu: 391       |       Podeli:
02.02.2018 | 0 коментар(а)



Становници Прибоја од наредне године грејаће се на биомасу. Пројекат преласка са фосилних горива

на овај обновљив извор енергије реализује се у три фазе, и требало би да буде завршен до 2019, објављено је на сајту те Општине.

О овоме је било речи и приликом недавне посете амбасадора Немачке у Србији Аxела Диттмана Општини Прибој, а осим биомасе тема састанка била је развојна сарадња Немачке и Србије.

Као најбоље решење за сарадњу на локалу истакнута је сарадња са ГИЗ-ом и Немачком развојном банком (КфW), у кључним пројектима, попут преласка на биомасу, преноси сајт Општине Прибој.

Подсетимо, министар рударства и енергетике Александар Антић потписао је у јуну 2017. Споразуме о зајму и донацијама са представницима Немачке развојне банке (КфW) и Владе Швајцарске, који предвиђа да 10 топлана у Србији са фосилних горива пређе на коришћење обновљивих извора енергије, односно биомасу.

Осим топлане у Прибоју, тим пројектом обухваћена су и постројења у Малом Зворнику, Новој Вароши, Новом Пазару, Пријепољу, Бајиној Башти, Ваљеву, Кладову, Мајданпеку и Бечеју.

Извор: еКапија

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.466.010 посета
Тренутно на сајту: 392 посетилац(a)