Голд гондола Златибор на Сарајевском фестивалу туризма 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Голд гондола Златибор на Сарајевском фестивалу туризма
Trenutno na sajtu: 373       |       Podeli:
17.10.2017 | 0 коментар(а)



Чајетина - У Центру „Скендерија“ у Сарајеву Голд гондола Златибор од 19. до 21. октобра представиће

се на Сарајевском фестивалу туризма у оквиру кога ће се одржати 39. Међународни сајам туризма и туристичке берзе и 6. Међународни сајам хотелско-угоститељске опреме и цатеринга.

На штанду Туристичке организације Златибор на коме ће бити представљени и сви туристички потенцијали Златиборског краја представиће се и ЈП Голд гондола Златибор. Сви посетиоци штанда моћи ће да се кроз игру упознају са пројектом века – најдужом гондолом на свету, Голд гондолом Залтибор, као и да се такмиче на Фацебоок такмичењу за највише кликова са Гондолом. За све који нас посете обезбедили смо симболичне промотивне поклоне.

О гондоли

Голд гондола Златибор, будућа најдужа панорамска гондола на свету, представља једну од највећих туристичких атракција у Србији. Ваздушном трасом дугом девет километара гондола ће повезати центар Златибора са ски центром Торник, преко Рибничког језера.

Голд гондола Златибор понудиће скијашима, излетницима, авантуристима и свим другим љубитељима најпосећениије српске планине, незабораван поглед на Златибор из ваздуха и потпуно ново искуство.

Туристе ће превозити 55 кабина са полазне станице на Златибору, преко међустанице на Рибничком језеру, до последње станице на златиборском врху Торник. Кабине марке Сигма израђене су по највишим техничким стандардима. Поседују држаче за скије и бордове и имају осветљење које се напаја преко соларних панела. Кабина, чија је ширина и висина два метра, тешка је 600 килограма. Све кабине допремљене су на Златибор и смештене су у затворено складиште у Бранешком пољу, где ће сачекати монтажу.

У сарадњи са компанијом Помагалскy, комплетна инсталација гондола урађена је у складу са највишим стандардима заштите животне средине. Поштовање светских еколошких стандарда у складу је са напорима Општине Чајетина да постане прва еколошка општина у Србији.

Одлуком СО Чајетина, 2015. године основано је ЈП „Голд гондола” Златибор, које руководи изградњом и будућим радом гондоле.

Туристички пројекат века

Пројекат Голд гондола Златибор од изузетног је значаја за разноврсност туристичке понуде Златибора и Србије. На инвестиционом плану изградња панорамске жичаре најзначајнији је туристички пројекат општине Чајетина у последњих 100 година, који ће допринети остварењу дугорочних циљева општине. План општине Чајетина је да у наредних десет година Златибор и околина остваре десет милиона ноћења и милион посетилаца годишње.

Голд гондола Златибор је инвестиција од националног значаја, вредна 13 милиона евра. Цео пројекат финансира се искључиво из буџета Општине Чајетина.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.830.602 посета
Тренутно на сајту: 374 посетилац(a)