Постављен камен темељац за хотел "Златарски бисери 2" на Златару 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival             

 
Постављен камен темељац за хотел "Златарски бисери 2" на Златару
Trenutno na sajtu: 590       |       Podeli:
12.10.2017 | 0 коментар(а)



Нова Варош – Данас је на Златару започета градња новог хотела у власништву предузећа “Сложна браћа”

а камен темељац положио је начелник Златиборског округа Димитрије Пауновић.

Генерални директор предузећа Ђорђе Колашинац је том приликом нагласио да се ова компанија интензивно развија  и проширује своју делатност.  

,,Основна делатност овог предузећа је изградња путне инфраструктуре и грађевински радови, али у последње две године власник овог предузећа Војко Пурић је одлучио да допринесе развоју општине Нова Варош кроз валоризацију туристичких потенцијала планине Златар.  Своју мисију је започео закупљивањем скијалишта на Златару на 15 година, за потребе истог уложено је 350.000 евра кроз набавку и монтажу ски лифта, трака за табање снега као и за реконструкцију и адаптацију. Знатно проширење капацитета угоститељског објекта на стази која сада може да угости 450 гостију”, казао је Колашинац.

Он је подсетио да је у ски сезони 2016 / 2017. скијалиште Златар посетило више од 10.000 туриста, док је услуге жичаре и ски лифта користило око 6.000 скијаша. Након што се овај пројекат показао као успешан, Пурић се одлучио за градњу хотела са три звездице ,,Златарски бисери” у који је уложио 1,3 милиона евра, где су половину радова извели радници фирме ,,Сложна браћа”. Колашинац истиче да је у 2016. години хотел остварио 5.171 ноћење а ове године се очекује око 7.000 ноћења, што значи да овај хотел има значајно учешће у туристичком промету планине Златар која је 2012. бележила свега 12.000 остварених ноћења.


Генерални директор предузећа, Ђорђе Колашинц са породицом Пурић, фото: Глас западне Србије

Директор Колашинац се захвалио свима који су присуствовали чину полагања камена темељца рекавши да је то велика обавеза да истрају у свим планираним пројектима.

,,Разлика између политичара и привредника је што политичар размишља о будућим изборима, а привредник о будућој генерацији. Привредници попут Војка Пурића ветар су у леђа нашим напорима да стварамо бољу будућност за генерације које долазе, а не резултате за једнократну употребу”, истакао је директор.

Иначе фирма ,,Сложна браћа”, проглашена је за предузеће са најбољом бонитетном оценом а у 2016. години одстварили су добит од 100 милиона динара, што их сврстава у једну од најупсешнијих фирми у Златиборском округу.

Власник предузећа Војко Пурић истакао је да је Златар планина са нетакнутом природом и да је управо то потенцијал за развој свих врста туризма. Пурић је казао да је привредник пуних 40 година и да види перспективу када је Златар у питању, као и да се управо због тога одлучио да гради и улаже у свој родни крај.


Војко Пурић са унуком Војком, фото: Глас западне Србије

,,Моје жеља је да улажем у Нову Варош, то је мој град, најлепши је и  све што имам уложићу у њега. Овај хотел ће бити урађен за 12 месеци то вам ја обећавам. Једина наша перспектива је туризам и пољопривреда”, мишљења је Пурић.

За овај хотел који смо почели чекали смо данима дозволу и још је нисмо добили, видели смо да други раде, па смо и ми почели. Шта буде са њима биће и са нама. Мислим да локална самоуправа каска, нема слуха з аразвој привреде. Годину дана ја чекам грађевинску дозволу, ја сам решио да радим, нека ме ухапси ко хоће.  Он је присутнима казао да ће будући хотел поседовати конгресну салу, спортске терене, фитнес салу, два отворена и затворени базен у оквиру најмодернијег спа центра. Хотелски комплекс биће смештен на 2,4 хиљаде квадрата, а инвестиција је вредна 2,7 милиона евра и биће комплетно исфинансиран из сопствених средстава.

Присутнима се обратио и председник СО Нова Варош Никола Јелић који је нагласио да је локална самоуправа препознала могућност најбржег развоја општине преко туризма јер поседују изузетне природне потенцијале, као и вредност привредника попут Војка Пурића који улажу у свој крај и на тај начин поспешују развој ове сиромашне општине.

Глас западне Србије

Три генерације породице Пурић, фото: Глас западне Србије

 

Полагању камена темељца присуствовао је и председник скупштине Сјеница, Мухедин Фијуљанин, фото: Глас западне Србије

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.121.915 посета
Тренутно на сајту: 591 посетилац(a)