Привредници из Србије на сајму у Дубаију: На изложби прехрамбене индустрије пожешка компанија БМН Малинас 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Привредници из Србије на сајму у Дубаију: На изложби прехрамбене индустрије пожешка компанија БМН Малинас
Trenutno na sajtu: 862       |       Podeli:
19.02.2021 | 0 коментар(а)



Привредна комора Србије (ПКС) и Развојна агенција Србије (РАС) организују наступ 11 компанија из Србије на сајму ГУЛФООД у Дубаију,

једној од највећих и најзначајнијих специјализованих изложби прехрамбене индустрије у Уједињеним Арапским Емиратима и региону Залива, која ће се одржати од 21. до 25. фебруара.
Како је саопштила ПКС, ово је први сајам који ће се одржати уживо у 2021. и од почетка пандемије ковид 19, уз присуство представника компанија које излажу на сајму, а уз поштовање свих мера заштите.

Производни и извозни потенцијал представиће Мастер Фруитс Београд, ПИК Бечеј, Фабрика дечије хране Добановци, Мамбико аграр Београд, Цолд Прессок, Београд, Натура Густо Параћин, ИТН Београд, МИРАX АГРАР Београд, Јафа Црвенка, БМН Малинас, Пожега и Млекара Шабац.

Српски производи биће представљени у једној од главних хала, Траде Центре Арена, резервисаној за Националне павиљоне.

Посетиоци сајма ГУЛФООД, потенцијални пословни партнери, увозници и дистрибутери имаће прилику да се упознају са широким асортиманом српских производа као што су смрзнуто, сушено и конзервирано воће и поврће, воћни преливи и квалитетни џемови без додатог шећера.

Такође, биће представљени и млечни производи, дечија хране, хладно цеђени сокови, као и бутер и млеко од коштичавог воћа, гранола, производи од екструдираног пиринча и хумуса.

Зорана Делић из ПКС каже да Уједињени Арапски Емирати увозе више од 80 одсто прехрамбених производа, од чега 50 одсто поново извозе у земље Залива и источну Африку и да улазак на ово тржиште представља дугорочно обезбеђивање пословања свим произвођачима хране и пића из света, па самим тим и велику шансу за српске компаније.

"Важно је напоменути да произвођачима који желе да извозе на тржиште УАЕ поседовање Халал сертификата даје додату вредност производу. Халал сертификат обавезан је код производа анималног порекла као што су млеко и млечни производи и месо", објаснила је Делић.

Посетиоци сајма су купци, представници малопродајних ланаца и увозници највише са Средњег истока, затим из Азије и Африке, док их је нешто мање из Европе и Америке.

Ове године регистровано је 2.845 излагача из 85 земаља света, а осим Србије, на националним штандовима представиће се и Италија, Француска, Белгија, Немачка, Русија, Аустрија, Шпанија, Холандија, Турска, Тунис, Саудијска Арабија, САД, Индија, Египат, Јапан.

Посебне мере заштите од епидемије биће спровођене током сајма, а подразумевају обавезно ношење маски, дезинфекцију руку и држање дистанце од два метра.

Ваздух у халама се мења осам пута у току сат времена, прописано је правило једна особа на четири метра квадратних, а сваки узорак за дегустацију мора бити посебно упакован.

Дозвољени су пословни разговори "једна на један, а на сваком штанду биће постављена заштитна стакла као додатна сигурност приликом пословних разговора између излагача и пословних партнера. ГУЛФООД годишње посети више од 95.000 посетилаца из око 100 земаља, одржава се 26 година, а Србија се, са излагачима, представља четврти пут.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


bmn pozega sajam dubai izlozba hrana

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.017.908 посета
Тренутно на сајту: 863 посетилац(a)