Жика са Пештера припитомио срну, прелепа животиња сада главна атракција у селу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Жика са Пештера припитомио срну, прелепа животиња сада главна атракција у селу
Trenutno na sajtu: 328       |       Podeli:
12.11.2021 | 0 коментар(а)



Сјеница – На пространим пештерским пољима домаћини махом узгајају овце, а њихови кућни љубимци
фото: РИНА

управо су пси који их чувају. Са њима се деца играју, хране их и о њима брину. Међутим, у домаћинству Жика Вујовића у селу Фијуљ ситуација је мало другачија јер он у свом дворишту има ни мање, ни више већ – срну, преноси РИНА.

„Нашао сам је у приоди док је била сасвим мало лане, неколико дана старо. Претпостављам да су јој родитељи настрадали и била је остављена природи на милост и немилост. Сасвим је сигурно да би и она завршила трагично и зато сам одлучио да је донесем кући. Одгајили смо је и тако спасили сигурне смрти“, каже Жико.

Иако шумска животиња, срна се врло брзо припитомила код Вујовића. Како кажу, свима је миљеница, а највише времена са њом проводе деца која кад би могла по цео дан би се играла са овим необичним кућним љубимцем.

Фото: РИНА 

„Она је главна атракција и у селу. Кад нам гости дођу морају и њу обавезно да обиђу. Много је добра и мирна, навикла се на нас. Оде у природу, али увек се врати“, похвалио се Жико срнином верношћу.

Иако би сви били најсрећенији да срна заувек остане код њих велико је питање да ли ће то бити могуће, јер зов природе може да надјача њихове жеље и љубав коју гаје према њој.

Километрима удаљено од Пештера налази се и село Драгачица, потпуно другачије али ипак имају једну заједничку ствар. Млади ловац Никола Бешевић  пре више од пола године такође је припитимо лане, назвао га Живко и оно још увек живи у овом драгачевском дрворишту и расте у расног јелена.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


srna pester zika zivotinja

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.463.514 посета
Тренутно на сајту: 329 посетилац(a)