Све спремно за почетак наставе у првој високошколској установи у Прибоју 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu             

 
Све спремно за почетак наставе у првој високошколској установи у Прибоју
Trenutno na sajtu: 440       |       Podeli:
04.09.2018 | 0 коментар(а)



Прибој – У Слободној зони Прибој ове године отвара се високошколска установа која већ у октобру креће са наставом.

Висока техничка школа из Трстеника расписала је конкурс за упис прве генерације студената на смер производно машинство. Међутим у зависности од потреба привреде овог краја могуће је отварање и других смерова поменутог факултета.

Стручну наставу ове године у образовној јединици држаће професори из Трстеника, док ће за практични део бити задужени професори из Прибоја. Усавршавањем стручног кадра у плану је да се касније запосле професори са територије ове општине.

Право на учешћа на конкурсу за упис на прву годину студија имају сви кандитати који су завршили трогодишње или четворогодишне средње образовање гимназије или техничке, машинске струке.

,,Према студентском програму уписаће се 40 студената, али ако буде већа заинтересованост сви ће бити прихваћени на студије”, рекла за Глас западне Србије је шеф локалног центра регионалне развојне агенције Златибор Магдалена Пријовић.

Према њеним речима, ово је јединствен случај сарадње између предузећа и високошколске установе, јер ће се у овој јединици образовати кадрови који су потребни за рад у фирмама у којима ће касније имати сигурно радно место.

,,Ако све буде текло по плану настава ће почети у октобру. Верујемо да ће ова сарадња бити од велике користи и за локалну самоуправу, из простог разлога што многа деца нису у могућности да наставе са образовањем у другим градовима, а други разлог је тај што ће усавршавањем кадрова отворити могућност за отварање нових фирми и додатних радних места”, рекла је Пријовић.

Она додаје да ће сви кандидати који се пријаве на конкурс који је отворен, полагати пријемни испит из математике већ у другој половини септембра, а да ће организација самог пријемног зависити од динамике пријављивања кандидата.

,,Збирку за полагање пријемног могу пронаћи на сајту факултета, а оно што је веома важно да напоменем, то је да ће у првој години сви студетни бити ослобођени свих накнада, општина ће финансирати 30 студената док ће факултет остали број”, изјавила је Пријовић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.834.814 посета
Тренутно на сајту: 441 посетилац(a)