Михајловић: Удео грађевине у БДП-у 5,5 одсто 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Михајловић: Удео грађевине у БДП-у 5,5 одсто
Trenutno na sajtu: 609       |       Podeli:
31.07.2016 | 0 коментар(а)



Чајетина - Министарка Зорана Михајловић изјавила је да је удео грађевинарства у бруто домаћем производу Србије повећан у претходне две и по године са четири на 5,5 одсто.

"Полако наше грађевиснке фирме се удружују и добијају послове и постају главни извођачи на пројектима. Нису више само подзивођачи, а циљ је да створимо услове да могу да раде и добију послове на јавним позивима", рекла је Михајловић новинарима у Мачкату.

Она истиче да држава не може грађевинарима да обезбеди новац већ једино услове да раде и добијају послове.

Михајловић је подсетила да држава реализује четворогодишњи програм рехабилитације 1.100 км путева у Србији, који је вредан 400 милиона евра.

Министарка је нагласила да се обнављају путеви на целој територији Србији, а пре свега најугороженије деонице.

В.д. директор Путева Србије Зоран Дробњак је рекао да ће се у Златиборском округу рехабилитовати две деонице: Бела земља - Кнежевићи у дужини око 20 км и од Пожеге до Ивањице 23 км, као и да ће радови почети у марту или априлу.

Када је реч о изградњи Фабрике воде у Ужицу, она је рекла да се чекао пројекат за другу фазу, који је враћен неколико пута на дораду и да ће Министарство ускоро издати грађевинску дозволу и следеће недеље расписати тендер за избор извођача радова.

"Надам се и позивам домаће компаније да се јаве на тај тендер и надам се да ће оне да добију посао", додала је Михајловић.

Говорећи о претварању војних аеродрома Лађевци код Краљева и Поникве код Ужице, Михајловић је рекла да ће они до краја ове године бити претворени у цивилно-војне аеродроме.

"Обезбедили смо новац за Лађевце зато што је потребно још неколико ствари да се заврши, потребно је да Министарство обране заједно са Аеродромима Србије направе свој уговор и од тада ће Лађевци бити цивилно-војни аеродром. Када се буде формирала влада потписаћемо тај уговр", рекла је она.

Када је реч о Поникава, Министарство је издвојило новац и све друго што је потребно, додала је Михајловић.

"Аеродром Поникве може до касне јесени да буде завршен и ту нам фали сигнализација коју ћемо добити од Агенције за контролу летења, како би авиони могли да лети и ноћу и дању и по лошим временским условима", рекла је Михајловић.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.147.773 посета
Тренутно на сајту: 609 посетилац(a)