Брнабић у Влади Србије са мештанима Паковраћа о накнади за земљиште 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Брнабић у Влади Србије са мештанима Паковраћа о накнади за земљиште
Trenutno na sajtu: 390       |       Podeli:
08.04.2022 | 0 коментар(а)



Председница Владе Србије Ана Брнабић састала се данас са грађанима Паковраће

који су изразили незадовољство због начина експропријације, приликом изградње ауто-путева у Републици Србији.

Ово је други по реду састанак председнице Владе и ове групе грађана, чији је циљ био увид у развој ситуације од претходног састанка до данас, саопштила је владина Канцелкарија за сарадњу с медијима.

Фото: Влада Републике Србије

Две стране су постигле сагласност о томе да предмети који су пред судом не могу бити тема разговора, јер су они једино и искључиво у надлежности правосуђа које о њима одлучује. Сагласност је постигнута и о томе да је веома важно да сваки од тих поступака добије судски епилог у најкраћем могућем року и да је обавеза свих да одлуке суда поштују у потпуности.

Брнабић је нагласила да циљ Владе јесте изградња ауто-путева и инфраструктурно повезивање Србије, али никако на штету било којег грађанина и његове имовине. Стога су од драгоцене важности судске одлуке о висини накнаде за експропријацију земљишта, након којих ће ситуација бити јасна и извеснија.

Председница Владе је истакла да радови на ауто-путу, нити било ком другом инфраструктурном пројекту, не могу почети на земљишту чија експропријација није у потпуности завршена. Сваки извођач радова то мора да поштује, без изузетка, и свако нарушавање приватног поседа грађана је недопустиво и законом кажњиво, наводи се у саопштењу.

У разговору је постигнут договор о одржавању састанка у истом формату и у наредном периоду, како би се испратили помаци у решавању ових питања.

Влада Србије је у сваком тренутку отворена за све грађане и заштиту њихових права, јер не постоји ниједан интерес за државу који може бити изнад тога, наводи се у саопштењу.

 

 

ГЗС/Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vlada brnabic mestani pakovrace

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.440.447 посета
Тренутно на сајту: 389 посетилац(a)