Припреме за 24. Саветовање о биотехнологији на АФ у Чачку 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji              Raspisani lokalni izbori 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave             

 
Припреме за 24. Саветовање о биотехнологији на АФ у Чачку
Trenutno na sajtu: 541       |       Podeli:
02.01.2019 | 0 коментар(а)



Чачак – Агрономски факултет у Чачку почео је припреме за 24. Међународно саветовање о биотехнологији, које ће се
Агрономски факултет у Чачку, фото: РИНА, И.Николић

одржати 15. и 16. марта ове године, у амфитеатру и наставним просторијама ове куће. Последњи рок за пријаву наслова рада је 20. јануар, комплетан рад мора да буде достављен до последњег дана у том месецу, док ће обавештење о прихватању студија да буде прослеђено до 10. фебруара.

Ово је један од највећих научних и дуговеких скупова у овом делу Србије, и по традицији окупља професоре и истраживаче из скоро свих балканских земаља. Прошлог марта, на 23. Саветовању, представљено је тачно стотину радова, које су потписала 503 професора, научника и истраживача.

„Једна од најважнијих људских делатности je производња и прерада хране. У том правцу су усмерена и многа истраживања чији резултати треба да допринесу повећању приноса у биљној и анималној производњи, што већем степену прераде примарних пољопривредних производа, производњи здравствено безбедне хране и заштити животне средине” - саопштио је Агрономски факултет.

За више од две деценије колико Саветовање постоји, Факултет је успео да успостави добру сарадњу научног и стручног особља са универзитета и института, пољопривредних школа и саветодавних служби и да омогући бржи трансфер знања, и утиче на осавремењивање производње и примену у производној пракси.

„Вeлики број саопштених радова сваке године говори о високом степену интересовања за овај скуп. На Саветовању су учествовали представници већине домаћих институција из области пољопривреде и прехрамбене индустрије, уз велики број истраживача из иностранства” - наводи се у позиву АФ истраживачима.

Саветовање о биотехнологији организује се под покровитељством Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

ГЗС/ Регионална информативно новинска агенција - РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


чачак агрономија факултет саветовање биотехнологија

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.223.036 посета
Тренутно на сајту: 540 посетилац(a)