Петровски дани у Сирогојну 


U Srbiji danas oblačno, mestimično kiša              Razlog havarije je obrušavanje zemlje, evo do kada će biti rešen problem sa vodom u Aveniji              Sutra Forum poslodavaca u Čačku, 10. maja u Gornjem Milanovcu              SNS Čačak - Čačanska opozicija ko pile u kučinama             

 
Петровски дани у Сирогојну
Trenutno na sajtu: 348       |       Podeli:
10.07.2019 | 0 коментар(а)



Чајетина - Традиционално у Сирогојну се 12.јула пригодним програмом обележава Петровдан црквени и народни празник

посвећен светим апостолима Петру и Павлу.

Програм ће почети Архијерејском литургијом у Цркви Светих апостола Петра и Павла у 8 часова. Затим следи реконструкција петровских обичаја у Музеју Старо село, где ће се правити венци од петровског цвећа.

Поподне програм почиње у 17.45 часова дефилеом матураната и учесника програма од библиотеке до Цркве. Културно уметнички програм почиње у 18 часова испред Цркве Светих апостола Петра и Павла.

Вечерњи програм почиње у 20 часова концертом Елизабете Бети, добитнице признања најбоља естрадна уметница дијаспоре.

Главни догађај вечери је Солистички концерт Снежане Ђуришић који почиње у 21 сат. Снежана Ђуришић је прошле и ове године добила прегршт награда од којих су најзначајније Бечки Оскар популарности — најквалитетнија женска интерпретација (2018), Естрадно-музичка награда за животно дело од стране Савеза естрадно-музичких уметника Србије (2018), Дама године – за рад, стваралаштво и изузетан допринос (2019) и Повеља за животно дело Културно-просветне заједнице Србије (2019).

Обележавање Петровдана организује МЗ Сирогојно уз помоћ и подршку општине Чајетина, ТО Златибор, СЦ Чајетина, Музеја Старо село, Златиборског еко аграра и ТУ Сирогојно.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.902.833 посета
Тренутно на сајту: 348 посетилац(a)