Клизиште у Јарменовцима прети да угрози куће и помоћне објекте 


U SRBIJI JOŠ DANAS TOPLO, OD SUTRA OSETNO HLADNIJE              Ističe rok za registraciju trotineta, kazne i do 120.000 dinara              I ove godine besplatni udžbenici za određene kategorije učenika              U Ljuboviji se 11.maja održava Gastro festival              Vučić: Utvrđeno je da Srbija nije odgovorna za navodni genocid u Srebrenici             

 
Клизиште у Јарменовцима прети да угрози куће и помоћне објекте
Trenutno na sajtu: 557       |       Podeli:
01.02.2021 | 0 коментар(а)



Топола – У селу Јарменовци подно Рудника, засеок Јарменовачка река, услед честих падавина и топљења снега дошло је до активирања клизишта.

Према речима овдашњих мештана, више од десет година су изложени ризику од клизишта, а најопасније је управо у овом периоду када је земља пуна воде.

„Било је доста снега тако да смо ово и очекивали јер већ годинама живимо у страху од земље. То је део брда који полако клизи према нашим кућама и прети урушавањем објеката, на неколико места је земља већ дошла до самих зграда. Поред ових објеката до којих је земља стигла испод је још кућа и помоћних објеката који су такође угрожени“, рекао је за ТопПрес Драган Марковић.

Клизиште у Јарменовцима прети да угрози неколико кућа, фото: ТопПрес

Марковић и његове комшије веома су уплашени, од активирања клизишта немају миран сан. Тврде да је из године у годину опасност све већа јер све више земљишта клизи ка објектима.

Клизиште у Јарменовцима прети да угрози неколико кућа, фото: ТопПрес

„Чишћено је до сада дванаест пута уз помоћ општине и због  мог ангажовања, јер су ми помоћ пружале комшије и мештани“, нагласио је Марковић.

Иначе, дужина клизишта је око 200 метара а ширина 50.

ГЗС/ ТопПрес

Клизиште у Јарменовцима прети да угрози неколико кућа, фото: ТопПрес




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Kliziste kuce opasnost

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.151.442 посета
Тренутно на сајту: 558 посетилац(a)