Михајловић: Железници вратити стари сјај 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Михајловић: Железници вратити стари сјај
Trenutno na sajtu: 382       |       Podeli:
17.04.2018 | 0 коментар(а)



Пожега - Почетак радова на санацији, на делу пруге у дужини од 650 метара у месту Гугаљ близу Јелен Дола, обишли су данас потпреседница

Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, генерални директор Инфраструктуре железнице Србије Мирољуб Јевтић и начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић.

Начелник Моравичког управног округа Слободан Јоловић, фото: ГЗС

„Реконструкција овог дела пруге је веома битна ствар јер преко ње се сем путничког одвија и транспортни саобораћај првенствено за велике компаније као што је чачанска Слобода и лучанско предузеће Милан Благојевић - Наменска, као и за многе друге фирме које користе железнички саобраћај”, наводи начелник МУО Јоловић додајући да се нада и скорој реконструкцији пруге Пожега-Краљево.

Генерални директор Инфраструктуре железнице Србије Мирољуб Јевтић, фото: ГЗС


Генерални директор Инфраструктуре железнице Србије Мирољуб Јевтић каже да се врши реконструкција главног пролазног колосека и да ће се тиме ограничена брзина од 50 километара на сат подићи на 100.

„Радови ће износити око 3,5 милиона динара, што је много мање него да смо расписивали тендер и ангажовали друге извођаче да раде. Чим почне лепо време приступићемо и санацији крова на станици Драгачево, а вредност тих радова је 1,5 милиона динара”, наводи Јевтић.

Према његовим речима након ових радова приступиће се и реконструкцији главних пролазних колосека у станицама као што су Футог, Каравуково, Богојево и Гајдобра.

Потпреседница Владе Зорана Михајловић, фото: ГЗС


Потпреседница Владе Зорана Михајловић наводи да ово неће бити једина станична зграда која ће бити уређена, већ ће све до краја године бити готове и изглeдати онако како доликује железници.

„Машине које ће изводити радове на санацији пруге, стајале су неколико година и нису се користиле, углавном су друге компаније радиле исто ово што ће сада радити машине железнице својим средствима. Наш циљ је да вратимо железницу на место које јoj припада, да вратимо и привучемо путнике, али и оне који ће је користити као вид транспорта. Железницу чекају велика инвестициона улагања али је то веома битно за развој наше земље”, закључила је Михајловић.

Глас западне Србије

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.367.406 посета
Тренутно на сајту: 382 посетилац(a)