Возачи из Србије од данас без зеленог картона у БиХ 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Возачи из Србије од данас без зеленог картона у БиХ
Trenutno na sajtu: 381       |       Podeli:
19.10.2020 | 0 коментар(а)



Грађанима Србије од данас више није потребан зелени картон за улазак моторним возилима у Босну и Херцеговину, а то исто важи и обрнуто,

за возила са таблицама БиХ која улазе у нашу земљу, саопштио је АМСС.

За прелазак границе, у оба смера, довољан доказ да возило поседује осигуравајуће покриће јесте таблица с регистарским ознакама државе у којој је аутомобил регистрован.

Босна и Херцеговина је потписала Мултилатерални гарантни споразум којим је постала чланица тзв. подсистема регистарске ознаке. Савет Европе дефинисао је 19. октобар као датум почетка примене новог система преласка границе моторним возилом без потребе поседовања зеленог картона.

Србија је постала члан Мултилатералног споразума 2012. године, а тиме је власницима или корисницима аутомобила српских регистарских ознака омогућено да без додатне докумантације, трошкова или контрола, својим возилима путују у највећи део Система зелене карте, који сада броји тридест четири земље.

Зелени картон, подсећа АМСС, препис је полисе осигурања у иностранству и обавезан је документ за Македонију, Русију, Белорусију, Украјину, Молдавију, Албанију, Турску, Израел, Иран, Мароко и Тунис, док за земље Европске уније и Швајцарску није потребан. Прибавља се код осигуравајућег друштва код којег је осигурано возило.

ГЗС/ТАнјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


zeleni karton bosna srbija

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.440.480 посета
Тренутно на сајту: 382 посетилац(a)