Крајем јуна четврто издање Башта феста 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !              Todorović: Nagrada je obaveza da radimo još bolje             

 
Крајем јуна четврто издање Башта феста
Trenutno na sajtu: 359       |       Podeli:
09.06.2017 | 0 коментар(а)



Бајина Башта - Након три веома узбудљиве и успешне године, Башта фест - интернационални фестивал кратког играног филма

одржава се по четврти пут од 29. јуна до 02. јула.

Сви програми Башта феста дешавају се у Бајиној Башти - на отвореном и бесплатни су, што је резултирало многобројном публиком. Овај фестивал је фокусиран на филмове са аутентичним глумачким остварењима у којима се види и осећа сарадња између редитеља и глумца, саопштили су организатори.

Од изузетног је значаја за децентрализацију културе, с обзиром на то да је усмерио разнолик филмски, музички, пратећи и едукативни програм на Златиборски округ у ком је Бајина Башта смештена. Највећи успех фестивала јесте чињеница да је током протекле три године постао узбудљива тачка сретања на мапама студената и младих филмских професионалаца из региона, али и читавог света.

Главни, филмски програм Башта феста, који је међународног и такмичарског карактера, бира селектор фестивала, а ове године је ту улогу преузео филмски редитељ из Србије, Никола Љуца, чији је дебитантски филм Влажност затворио прошлогодишњи Башта фест. Селектор је, у сарадњи са уметничком директорком Шуша Мајом, изабрао 25 филмова из 18 земаља, од тога 7 домаћих који ће се такмичити за награду жирија.

У оквиру ревијалног програма, четврти Башта фест отвара кратки играни филм Малеш, редитеља Ивана Бакрача и по сценарију Банета Јевтића, у ком главне улоге играју Соња Вукићевић, Христина Поповић, Драгана Шарић (Беби Дол) и Маја Шуша. Фестивал ће затворити остварење Игла испод прага редитеља Ивана Мариновића - које је црногорски кандидат за Оскара.

Едукативни програм Башта феста састоји се од ликовне и филмске радионице, а ове године ће се, по први пут, одржати Критични камп, радионица филмске критике намењена средњошколцима из целе Србије. Поред едукативног, организован је и дневни програм који укључује излете за посетиоце и боље упознавање са Дрином, планином Таром и језерима Перућац и Заовине.

Поред главног и едукативног програма Башта фест свако вече организује и богат музички програм. Ове године на музичкој бини Башта феста наступају бенд Репетитор, затим Скај Виклер, Флип и Сергеј Трифуновић за ди-џеј пултом.

Награде на Башта фесту се додељују за најбољи филм у целини (Златна имагинација), најбољу режију (Златна индикација), најбољу мушку и женску улогу (Златна интерпретација), за најбољи сценарио (Златна инспирација), а од прошле године, уз подршку Цинепланета, додељује се и награда за најбољи сниматељски рад (Златна визуализација).

Будући да има намеру да подстиче свест о овој регији и пре свега креативном улагању у Бајину Башту, Башта фест додељује и награду Баш та част, појединцу или иницијативи коју сматра значајном. Жири младих сачињен од средњошколаца из Бајине Баште такође додељује своју награду за најбољи филм, а њихово учешће у самом програму подстиче критички став омладине која чини добар део публике, као и волонтерског тима фестивала. Башта фест је децу и младе препознао као неуморне и знатижељне посетиоце пројекција, али и као своје важне будуће сараднике.

Башта фест је аутентичан и неконвенционалан фестивал који ће вас сигурно одушевити свим својим програмским целинама!

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.369.824 посета
Тренутно на сајту: 360 посетилац(a)