Шарчевић: са 15 година и рад и учење 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Шарчевић: са 15 година и рад и учење
Trenutno na sajtu: 333       |       Podeli:
24.02.2017 | 0 коментар(а)



Да би смо решили проблем незапослености младих људи, неопходно је да сагледамо потребе тржишта и државе и на основу тогу обликујемо сопствени модел дуалног предузетничког

образвоања”, рекао је министар просвете, науке и техлошког развоја, Младен Шарчевић, на округлом столу “Образовање и тржиште рада”, на Факкултету за економију, финансије и администрацију, преносе данашње Новости.

“Ми ћемо бити једна од ретких земаља који ће у процес увођења дуалног образовања ући уз дефинисани законски оквир, како би цео процес био синхронизован”, наводи Шарчевић.

Он је истакао да је најважније омогућити младим људима да са 15 година имају посао и зараду, аи истовремено им им оставити могућност за усавршавање и даље образовањ, све до доктората, уз коментар да није реално да сви буду мајстори, али ни да сви буду доктори наука.

Гувернер Народне банке Србије Јоргованка Табаковић и декан Математичког факултета у Београду Зоран Ракић су потписали меморандум о пословној сарадњи.Предвиђен је прогррам запошљавања студената у складу с потребама, могућностима и пословним активностима НБС.

Извор: Новости

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.483.657 посета
Тренутно на сајту: 334 посетилац(a)