Александар, Милош и Чедо пешке кренули од Хиландара до Острога 


U Srbiji danas promenljivo vreme, temperatura do 21 stepen              Đaci u centralnoj Srbiji još danas u školama, a od sutra počinje prolećni raspust              Sutra otvaranje zatvorenog bazena u Gornjem Milanovcu              Za praznike rezervisano više od 80 odsto turističkih kapaciteta u Srbiji             

 
Александар, Милош и Чедо пешке кренули од Хиландара до Острога
Trenutno na sajtu: 516       |       Podeli:
16.07.2020 | 0 коментар(а)



Да не дају светиње и да је вера у Христа и даље веома битна и несаломива на најбољи начин показаће Александар Бабић из Пријепоља,

Милош Ајковић из Зете и Чедо Ђачић из Пријепоља. Они су се упутили пешке на ходочашће дуго скоро 1.200 километара, а пут који ће проћи раздваја две велике светиње – манастире Хиландар и Острог.

„Желимо у духу православља, молитвом, слогом и жртвом да покажемо како се бране и не дају светиње. Кренули смо пре пет дана и уколико све буде било како треба на крајње одредиште, са српском заставом, стићићемо за неких 40 дана“, рекао је за РИНУ Александар Бабић.

За очување светиња у Црној Гори и на Косову и Метохији, овај српско-црногорски тандем проћиће преко Грчке, Бугарске, Србије, а крајња тачка јесте манастир посвећен Светом Василију Острошком код Никшића у Црној Гори.

„Колико ћемо колометара дневно прелазити, зависи од нашег стања. Није лако, али испред нас имамо јак циљ и мотивацију и то је оно што нам сваки дан даје снагу да десетине километара оставимо иза нас. Кроз Грчку и Бугарску спаваћемо у шаторима и под отвореним небом, а кроз Србију и Црну Гору имаћемо обезбеђен смештај. Више идемо по шумама и ливадама, јер асфалт је изузетно тежак за пешачење. Сналазимо се како морамо, да би остварили нашу крајњу жељу и показали колико је важно очување наших светиња“, каже Александар.

Овим путницима намерницима, кондиције али и искуства на овако дугим пешачењима не недостаје. Сви су иза себе оставили дугачка ходочашћа. Александар и Милош из Зете заједно су препешачили пут од Храма Светог Саве до Храма у Подгорици, а Пријепољац и Чедо били су на ходачашћу у Хиландару.

ГЗС/РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


hilandar ostrog

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.170.828 посета
Тренутно на сајту: 515 посетилац(a)