Седница Извршног одбора НАЛЕД-а у Ужицу 


Danas razvedravanje i prestanak padavina              Todoroviću uručeno prestižno priznanje najboljjeg gradonačelnika u Srbiji, Vučiću specijalna nagrada !             

 
Седница Извршног одбора НАЛЕД-а у Ужицу
Trenutno na sajtu: 566       |       Podeli:
31.05.2019 | 0 коментар(а)



Ужице - Извршни одбор Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) одржао је седницу у Ужицу.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је овим поводом истакао да су једна од првих локалних самоуправа која се укључила у НАЛЕД и која има члана у Извршном одбору, што Ужице сврстава у једног од оснивача ове Алијансе.

„Неколико је ствари око којих смо заједнички ангажовани. Од ове године ћемо бити у програму сертификације општина и градова са добрим пословним окружењем који НАЛЕД спроводи и у земљама региона, али и у програму Уметност Србије. На нашу иницијативу тема данашњег састанка ће бити и измена прописа како бисмо могли да у легалне оквире ставимо све учеснике јавног превоза“, навео је Петковић.

Председник Извршног одбора НАЛЕД-а Дејан Ђокић је овом приликом истакао да је „Ужице у протеклом периоду, од како је члан Алијансе, дало пуно креативних идеја, а једна од таквих ствари која ће бити тема данашњег састанка је сузбијање сиве економије, односно инспекцијски надзор над локалним превозом.“

„Теме ће бити и повезивање привреде и локалне самоуправе, као и како обезбедити пословно окружење по мери привреде и дефинисање даљих корака везаних за Сиву књигу, односно за смернице које треба урадити као препоруке привреде ка држави“- навео је Ђокић.

Виолета Јовановић, извршни директор НАЛЕД-а, је навела да се „Извршни одбор као програмско тело НАЛЕД-а специфично бави са две теме, од којих је једна локални амбијент за пословање што нам је посебно важно у Ужицу које препознајемо као средину у којој је изникло и послује доста домаћих фирми, које су врло здраве и конкурентне и желимо да помогнемо да се сви сервиси који прате подршку домаћој привреди константно унапређују, јер је то најбоља препорука за нове инвестиције. Друга тема су процедуре које се односе и на локалну самоуправу и на Републику и на томе систематично радимо кроз нашу Сиву књигу.“

Ужице се укључило и у иницијативу Уметност Србије која промовише легат ужичког сликара Михаила Миловановића: „Уз Ужице ову иницијативу подржавају, Сомбор, Пожаревац, Шид и ове године ћемо кроз различите активности НАЛЕД-а промовисати ову иницијативу, јер сматрамо да је културно наслеђе и уметност важан стуб локалног развоја, а на примеру Ужица то хоћемо и да покажемо“, навела је Јовановићева.

ГЗС




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.319.085 посета
Тренутно на сајту: 567 посетилац(a)