Вучић: Поштујем народ, али... 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike             

 
Вучић: Поштујем народ, али...
Trenutno na sajtu: 437       |       Podeli:
16.12.2018 | 0 коментар(а)



Председник Србије Александар Вучић поручио је синоћ да неће да испуњава захтеве оних за које сматра да су били катастрофални
Александар Вучић, фото: ГЗС

за Србију и који су покрали земљу, али да народ поштује.

Вучић је гостујући на ТВ Прва рекао да неће да подлегне притисцима који долазе са улице, али да је увек спреман да иде на изборе, што је, како каже, најдемократскија форма.

На питање да појасни изјаву да "неће да испуни захтеве" оних који протестују и да их је пет милиона, Вучић је рекао да се извињава ако је то звучало као аргонација, али да је порука била јасна - да су избори, а не улица, једино место где се о политици одлучује.

На питање како коментарише то што део опозиције говори да је све то на Косову, стварање те атмосфере, договор њега и Тачија, он каже да Јеремић и други то говоре зато што полазе од себе и мисле да су сви људи исти.

- Рекао је (Јеремић) да ме неће примити Меркелова, па ме примила за три дана, да ме неће примити Путин, па ме примио и он, да сам са Харадинајем договорио таксе, а Харадинаја нисам никад видео у животу, да ће бити избори 4. новембра, па где су избори? - каже Вучић.

Он додаје да тако може да говори не само неморалан човек, већ човек који мрзи свој народ.

- Зашто то говори тај човек и неки други? Зато што полазе од себе, мисле да су сви људи такви - рекао је он.

Навео је да су они заслужни за пресуду МСП о Косову, на основу које између осталог Американци данас кажу да подржавају војску Косова.

- Американци кажу да је Косово независно од 2008, а и МСП је пресудио да та незавинсот није стечена илегалним путем и на основу тога подржавамо формирање војуске Косова. На основуи онога за шта су заслужни Јеремић, Ðилас, Стефановић - додао је он.

Нагласио је да се бори сваког дана и живи за Србију.

- Волели ме или не, надам се да људи то виде - додао је.

Каже да није вређао политичке неистомишљенике и да је говорио о томе да су њихова дела била против Србије.

- Данас ме је Вук Јеремић назвао велеиздајником. Када сам ја то њима говорио? Иако, милсим да су директно радили против свог народа, ту је граница на Јарињу и Брњаку, извлачење питања КиМ из УН, ћутање по питању независности - рекао је Вучић.

Видите шта смо ми све урадили по питању формирања војске, а шта су они урадили 2008. године - ништа, констатовао је Вучић и додао да ће он отићи у Савет безбедности Уједињених нација, а њих, додаје, није интересовао српски народ.

Бивши режим је, каже Вучић, помешао ствари и живи у 90-тим годинама.

- Не разумеју да су се времена променила. Сањате да се врати 1996. година, 1997. година. Сањате и маштате да је Милошевић противник, јер немате своју политику. Србија се опоравља, на добром је путу, није србија богата, богати су Јеремић и Дијлас, али у Србији је све мање сиромашних - рекао је Вучић.

Рекао је да никог није називао дивљаком већ да су поједини упућивали дивљачке увреде што је, како каже, истина - када једној дами кажете да је лажљива фукса.

Он је поновио да извештаји надлежних органа показују да је било мање људи на протесту него што опозиција каже, али да њему није важно колико их је било, јер је за њега велиак цифра и 3.000 људи, већ је проблем у томе што они који протестују против њега немају идеју.

Поновио је да у протесту учествује махом виши средњи слој и истакао да он сваког дана размишља о томе шта би требало да ради још боље.

- Не могу сви да вас воле, имате интересне групе, оне који су пали са власти, оне који имају новац и желе на власт... Али, ја увек размишљам да постоји део људи незадовољних променама и реформара, који желе да ствари изгелдају другачије. О томе размишљам и о томе ћу да размишљам, то је мој посао - рекао је председник.

Поновио је да није иронично говорио о 3.500 људи на протесту, јер бројеви нису битни, већ о томе да они неће урадити ништа, јер немају политику и идеје.

- Морате да имате политику и идеје. Они немају идеју, они су против мене и зато немају капацитет и потенцијал - јер нема идеје. Моје је да препознам шта људима смета и да то исправљамо у будућности - рекао је Вучић.

Додао је да се он, али и партија коју води, мора више посветити људима, посебно онима који имају између 40 и 55 година, јер зна да они имају најмање поверење у њега.

На питање да ли међу оним који протестују има и разочараних гласача СНС, рекао је да увек разочараних, али да СНС има више гласача него пре неколико година.

На констатацију да људи улазе у странку на власти због личног профита, рекао је да СНС има 55 процента подршке.

- Да 55 одсто који подржавају СНС има лични профит? Која је странка имала такву подршку... Не потцењујте и не вређајте те људе, они улазе због идеје - рекао је Вучић.

Упитан да ли је од опозиције добио неки предлог о Косову, он каже да није никад никакав предлог, осим да су против свега.

Додаје да схвата да мора да има више стрпљења и да са мање ароганције реагује и на лоше изјаве.

Кад је реч о људима који су верују у 96 годину, каже да је важно да се види шта им то није пружено у економском, политичком и било ком другом смислу.

- И ту ћемо неке промене морати да доносимо - каже Вучић додајући да и када странка има подршку од 50 одсто он није задовљан, да увек гледа које су грешке и како би људима могло да буде боље. 

ГЗС/ Прва тв, Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


вучић прва гостовање питања одговори

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.726.614 посета
Тренутно на сајту: 438 посетилац(a)