Радојевић: Због важних тема, можда ћемо присуствовати сутрашњој седници 


Vreme danas: popodne kiša, temperatura od 14 do 18 stepeni              Danas isplata redovne naknade za nezaposlene              Peti dan Srpskog festivala svetske muzike              Polaganjem venaca na pet spomenika obeležen Dan opštine Gornji Milanovac             

 
Радојевић: Због важних тема, можда ћемо присуствовати сутрашњој седници
Trenutno na sajtu: 362       |       Podeli:
22.04.2019 | 0 коментар(а)



Чачак - Није искључено да ће се представници ГГ „За напреднији Чачак” сутра наћи на скупштинском заседању
Др Александар Радојевић, фото: ГЗС

јер како је рекао први човек Александар Радојевић на дневном реду су теме веома важне за град Чачак као што су Статут и питање Зрачка.

„Ми смо ту да бранимо ставове народа који је гласао за нас а и наше саме, док ће бојкот онога што ради власт и бахатост на републичком нивоу потрајати”, рекао је Радојевић на данашњој конференцији.

Он се осврнуо и на измене Закона о здравственој заштити где је недавно усвојен члан којим се враћа организација здравствене службе у Србији на организациону јединицу такозвану Здравствени центар.

„Када је пре пар година била деоба Здравственог центра дошло је до великог застоја у квалитету пружања услуга, направљени су трошкови и губљење практичности у раду, јер је једна установа као Дом здравља морало да даје упуте за установу у истом граду, односно болницу. Ту се губило време пацијента што је најважније. Сада је дошло до измене тог закона, тако да ћемо сада као град Чачак ићи поново у формирање ЗЦ при томе нико нам не гарантује да ће бити обухваћено оно што је некада припадало Моравичком округу. Мрежа здравствених услуга ће се формирати према интересима локалне заједнице, а данас је ЗЦ Ужице далеко искочио по квалитету и броју услуга који пружа због сачуваних кадрова и ресурса онога чиме је располагао. Питање је да ли ће Ивањица имати интерес да буде у склопу ЗЦ Чачак или ће се приклонити ЗЦ Ужице, шта ће бити са Гучом и Лучанима и Горњем Милановцем”, рекао је Радојевић додајући да треба да се јаве одговорни који су тада између интереса грађана бирали своју фотељу.

Веома битна ствар на коју је такође данас указао Радојевић је коришћење слика најболесније деце на билбордима како би се прикупила средства за њихово лечење.

„Држава не може да обезбеди новац за лечење деце, а може да издвоји огромна средства за дограђивање треће куле Клиничког центра иако су и прве две празне. Мислимо да је то недопустиво за једну заједницу која жели да се зове државом. Предлажемо док сваки оболео не буде здравствено збринут не треба градити нове куле које ће бити празне и од људи и од средстава. То је ургентно за све нас, јер је депопулација на нашем терену узела забрињавајуће размере. Само Чачак је у нето минусу 10 000 у задњих шест година”, истиче Радојевић.

Према његовим речима депопулацији доприноси и споразум који је РС, односно тадашњи министар Расим Љајић потписао са државом Швајцарском а односи се на породично осигурање.

„Овај акт ступио је на снагу пре пар месеци, иако је потписан 2010. јер је имао осам година одложеног дејства од почетка примене. Њиме се ускраћује право на дечији додатак свим људима који раде у Швајцарској а чија деца се школују у Србији. До сада су они имали додатак до 16 година по 200 франака, односно 250 франака до 25 године. Сада ће они своју децу вратити кући или ће их послати у Хрватску или негде друго на школовање”, закључио је Радојевић.

РИНА




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.813.447 посета
Тренутно на сајту: 363 посетилац(a)