Срби у Швајцарској у великој радости славе Светог Саву 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku              Ubijen muškarac u Preljini              Cena jaja na pijacama od 15 do 35 dinara              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?              Na koji parfem želite da mirišete ovog proleća?             

 
Срби у Швајцарској у великој радости славе Светог Саву
Trenutno na sajtu: 752       |       Podeli:
27.01.2020 | 0 коментар(а)



Белп код Берна/Краљево - У писму достављеном порталу Глас западне Србије, Максим Курешевић,родом из Новог Града у Републици Српској,

kоји већ дуго с породицом живи и ради швајцарском градићу Белпу код Берна,поносно истиче да његови сународници из Републике Српске,Србије и других места бивше Југославије и у дијаспори-далеко од родног краја- у великом броју и радости славе Светог Саву.Тако је било и ове године.


Велики број Срба окупио се у цркви Светих Ћирила и Методија у Белпу, која припада црквеној општини у Берну,где је тамошњи свештеник Станко Марковић служио Литургију, којој су, поред великог броја верника, присуствовали и представници амбасада Србије и Босне и Херцеговине у Швајцарској. После литургије ученици допунске школе на српском језику приредили су културно-уметнички програм а сва деце добила су пригодне поклоне од домаћина,односно кумова овогодишње славе.
Један од највећих добротвора цркве Светих Ћирила и Методија Максим Курешевић изјавио је да му је срце озарено поносом и срећом што се Срби окупљају у својој светињи, где се служи света литургија и где се моле богу за здравље, срећу и напредак својих породица и српског рода. Све до 2008.године Срби су за те намене изнајмљивали простор у тамошњој евангелистичкој цркви.


„Као што је Свети Сава научио свој народ шта је то љубав, мирење, праштање, знање, истинољубље, част, достојанство, тако и ми у нашим домовима и овде у храму, где се често окупљамо, учимо и васпитавамо своју децу на врлинама и учењу Светог Саве. Зато и ја и моја супруга Јасна, ћерка Ленка и син Мирко целим бићем припадамо Христовој цркви и Савином животу и делу”, каже у поздравном писму Максим Курешевић.

 

ГЗС/Миланко Даниловић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Srbi u Svajcarskoj Maksim Kursevic Sveti Sava

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 158.029.782 посета
Тренутно на сајту: 752 посетилац(a)