Годишњица ФТН - а у Чачку: драге успомене и лепе вести 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Годишњица ФТН - а у Чачку: драге успомене и лепе вести
Trenutno na sajtu: 410       |       Podeli:
09.11.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Факултет техничких наука (1975) у Чачку обележио је данас годишњицу рада у препуном великом амфитеатру, где се чуло прегршт драгих успомена

и мноштво лепих вести о овој кући знања, којој се академци све више приклањају, благодарећи и чињеници да Србија иде стазом напретка у области информатичких технологија.

После уводних слова мр Наташе Цвијовић, задужене за одсносе са јавношћу, главна беседа припала је декану, професору др Небојши Марковићу, који је језгровито описао шта се тренутно збива у овој установи која школује инжењере, менаџере и професоре:

-Данас наставу на нашем Факултету похађа укупно 1.400 студената, од тога 1.200 на основним студијама, 140 на местар студијама и 60 на докторским. У овој години имамо 12 пројеката добијених од Министарства просвете, пет међународних, а са три управо довршене лабораторије имамо укупно 20 стручно опремљених техничких учионица – казао је декан.

ФТН у Чачку, данас, свечаности

Поздравну реч чачанским професорима и академцима потом је упутио ректор Универзитета у Крагујевцу, професор др Ненад Филиповић:

-Наш универзитет има укупно 12 факултета, од којих три техничког профила, а овај је међу њима водећи. Част ми је што сам потекао одавде, јер сам у овој кући 1999. и следеће године радио као доцент – казао је ректор.
И градоначелник Чачка, Милун Тодоровић, имао је само биране речи за ову адресу код градског бедема, поздрављајући најпре студенте ФТН - а:

-У Чачку су у току три велике инвестиције и ви ћете, на добробит свих нас, имати прилику да своје професионалне каријере градите у завичају.
Професор Бранислав Јеремић, потпредседник Националног савета за високо образовање бираним речима поздравио је студенте и професоре ове високе школе, а поздравила их је и професор др Јелена Тимотијевић, продекан на једном факултету Универзитета у Брајтону (Енглеска):

Најбољи студенти ФТН -а, у првом плану Марија Мирић

-После 25 лета дошла сам у завичајни град и дивно се осећам међу вама. И радимо на томе да чачански студенти усаврше знање енглеског језика, то је иначе моја област, јер сам у Брајтону, као студент што су они сада, завршила лингвистику.

Мр Наташа Цвијовић је саопштила да је у школској 2017/2018 диплому ФТН -а у Чачку стекло 135 студената основних, 28 студената интегрисаних академских студија а 44 дипломирала на мастер академским студијама.

Управа Факултета доделила је у овој прилици признања својим заслужним прегаоцима, међу којима је и професор др Јерослав Живанић, дугогодишњи старешина ове научне куће и доскора проректор Универзитета у Крагујевцу, који је својим радом обележио летопис ФТН - а у родном Чачку.

Управа Факултета нградила је најбоље академце: студента генерације Марију Мирић (просек оцена 9.90) која је 26. септембра одбранила рад из предузетничког менаџмента са оценом десет, затим Стефана Илића (9,57), Марију Јованчевић (9,44), Сашу Дрмића (9,37), Милоша Срејића (8,74) и Илију Гавриловића (8,45).

ФТН, свечаност: студент треће године са сином, мама је на местеру

Декан ФТН – а у Чачку, Небојша Марковић, саопштио је током свечаности да ће га ускоро на тој дужности заменити професор др Данијела Милошевић, а она нам је саопштила да деканат преузима 1. децембра.

ГЗС /Г. Оташевић




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


FTN Cacak obelezavanje

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.452.704 посета
Тренутно на сајту: 411 посетилац(a)