Терзић: Рацинализација разлог формирања јединствене установе за културу и туризам 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Терзић: Рацинализација разлог формирања јединствене установе за културу и туризам
Trenutno na sajtu: 647       |       Podeli:
25.11.2017 | 0 коментар(а)



Ариље – Одборници СО Ариље јуче су усвојили извештај о реализацији буџета за период од јануара до

септембра ове године. Такође донета је одлука о максималном броју запослених у општинској управи и јавним предузећима.

“Ми смо из републике добили квоту од 245 запослених, без регионалног ЈП ‘Рзав’ имамо 196 људи на општинском буџету што значи да немамо вишак запослених како у ОУ тако и локалним јавним предузећима”, рекао је за Глас западне Србије председник скупштине Драгиша Терзић.

Он је додао да су до ове године запослени из ЈП “Рзав”били на “терету”општине Ариље иако су његови оснивачи четири општине и град Чачак, и да је од ове године то промењено.

Терзић је истакао да је због рационализације извршено спајање Туристичке организације и Народне библиотеке и формирана једна установа под називом “ Установа за библиотечко – информационе делатности и културни туризам.”

“У ТО је до сада било запослено двоје, директор и један радник, сматрамо да је непотребно да постоји таква установа у којој ће постојати руководилац једном раднику”, нагласио је председник Скупштине.

Терзић је рекао да ће новоформирана установа управљати и спортским објектима јер је ариљски Дом културе врло мали и све манифестације од већег културног значаја организују се у спортској хали.

Председник СО каже да у последње две године локална власт није била задовољна радом Народне библиотеке јер је забележен пад сопствених прихода који су били више од три пута мањи у односу на 2014. годину али се и драстично смањио број чланова библиотеке и то за цифру од 500 људи.

Одборници су усвојили први ребаланс Програма пословања ЈКП “Дубоко” за текућу годину као и измене и допуне програма пословања ЈП за водоснабдевање “Рзав” али и другу измену и допуну ЈКП “Зелен”.

Према његовим речима на јучерашњем заседању формирана је и Комисија за родну равноправност.

“Иако је то било планирано за претходни сазив то је реализовано на овој седници јер нам опозиција није благовремено доставила имена два члана са њихове стране. Ми желимо да у тој комисији буде заступљена цела скупштина, што значи да су од пет чланова Комисије три из редова владајуће већине а два из опозиције”, нагласио је Терзић.

Иначе, скупштинску већину у Ариљу чини СНС, СНП, СПС, ПУПС, НС и Покрет обнове краљевине Србије (ПОКС), док су у опозицији ДС, ГГ “Можемо боље”, СРС и ЛДП.

 

Глас западне Србије

 

 

 

 

 

 




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.958.977 посета
Тренутно на сајту: 648 посетилац(a)