Вучић најавио да ће Србија имати вакцину против короне до краја године, ево шта о томе кажу чланови Кризног штаба 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Вучић најавио да ће Србија имати вакцину против короне до краја године, ево шта о томе кажу чланови Кризног штаба
Trenutno na sajtu: 442       |       Podeli:
15.07.2020 | 0 коментар(а)



Једна од тема данашње конференције за медије одржане у Палати Србија била је и вакцина коју је председник Србије Александар
Србија би вакцину могла имати до краја године, каже Вучић, Фото: ГЗС

Вучић најавио да бисмо могли имати до крај године.
 Апсолутно није јавна тајна да више држава ради на вакцини. То је један од могућих лекова да се ова пошаст заврши. Ми активно сарађујемо са свим земљама које раде и покушавају да нађу лек или вакцину. Имамо контакте и са енглеским фирмама и са колегама у Америци, Кини, Русији и у зависности од тога је важно стати први у ред када вакцина буде готова - истакао је Зоран Гојковић, покрајински секретар за здравство.

 Фото: Пиксбеј

Додао је и да "све паре овог света нису могле да обезбеде опрему и лекове већ добра спољна политика појединих држава".
Он је објаснио да ћемо ми сигурно бити једна од првих земаља које ће имати добру, правилну вакцину која ће бити промовсана и сигурна коју ће наши лекари окарактерисати као безбедну.
Надамо се да ћемо успети да будемо једна од земаља која ће моћи међу првима да решимо овај проблем вакцином - закључио је.
Кисић је додала да су све вакцине потенцијалне вакцине, те да нису прошле све фазе.
Ми радимо комуникацију са најбољим кућама, јер једног момента када буде завршена вакцина која је прошла све нивое провере биће велика потражња и ми смо укључени у оваку врсту истраживања. Оно што мора да буде јасно, никада ниједна вакцина се неће примењивати ако не буде испуњавала све критеријуме максималне безбедности. Желимо да дамо до знања да пратимо најсавременије токове и да ће нам вакцина бити доступна када се покаже да је безбедна и ефикасна - истакла је она.
Подсећамо, председник србије Александар Вучић данас је најавио добру вест, а то је да смо у разговорима са једном земљом која би могла да нам обезбеди да имамо вакцину пре краја године.

У разговорима смо са једном земљом која је завршила вакцину и која већ на угрожнеој популацији и посебно предвиђеној популацији, не тестира већ даје вакцину, јер је завршила са тестирањем - рекао је Вучић новинарима у Београду.
То би, истакао је, "био спас за Србију, за нашу економију и све остало".
Вучић није открио са којом земљом се преговара, али је нагласио да се већ припрема потписивање протокола.

 

 

ГЗС / Блиц




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


vucic korona vakcina srbija pregovori

Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.453.281 посета
Тренутно на сајту: 443 посетилац(a)