Промоција ,,Чаробне свеске”: Деца и родитељи оставили свој печат 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Промоција ,,Чаробне свеске”: Деца и родитељи оставили свој печат
Trenutno na sajtu: 333       |       Podeli:
16.06.2018 | 0 коментар(а)



Чачак – Вртић „Полетарац” по окриљем ПУ „Моје детињство” синоћ је у малој сали Дома културе

промовисала књигу у чијем стварању су учествовала деца, родитељи и васпитачи.

,,Књига ,,Деца у земљи чуда” је настала по иницијативи деце која су пожелела да се напише њихова бајка”, казала васпитачица Снежана Ковић.

Она је истакла да су деца направила чаробну свеску која је путовала од куће до куће.

Фото: Глас западне Србије

,,Урадили смо то као пројекат, који смо ми почели заједно са децом, измислили смо ликове, дали им особине. Онда је та чаробна свеска путовала из породице у породицу, родитељи су се надовезивали на породицу која је предходно дала неки допринос тој бајци, тј. исписала неке редове. Пожелели смо да ту чаробну свеску претворимо у књигу из простог разлога да кад изађу из вртића имају неку успомену за коју мислим да ће им трајати цео живот”, навела је Ковић и додала да ће заједно са колегиницама наставити са оваквим радом и да ће се трудити да им то постане традиција.


Снежана Ковић васпитачица у вртићу ,,Полетарац", фото: ГЗС

,,Следећи пут можда неће бити бајка, можда буде књига песама, прича или басни, то ће већ одлучити наши малишани, а ми ћемо бити ту да им помогнемо у остварењу”, истакла је ова поносна васпитачица и захвалила се свим родитељима, стручним сарадницима и директору установе на великој помоћи и реализацији ове књиге за коју се нада да ће бити публикована и пуштена у продају како би што већи број деце могао да се упозна са радом својих вршњака.

Васпитачица Јелена Шушњар Николић учесница у реализацији овог пројекта истакла је да књига не би угледала светлост дана да нису имали велику помоћ сарадника.

„Креатори ове књиге како родитељи и деца су, пре свега дечији писац Оља Недељковић, лектор Бојана Јовановић, Јелена Ајдачић графички дизајнер, штампарији Мајсторовић, Александра Вукајловић, Богдан Плазинић и Божидар Станојевић. Велику захвалност дугујемо и директорки наше предшколске установе Сузани Симеуновић”, рекла је Јелена.



Тамара Терзић једна од родитеља која је учествовала у стварању ове бајке, каже да у њој девојчица и дечак пролазе кроз разне авантуре у којима се сусрећу са различитим створењима.

,,Прича је врло поучна, управо из тог разлога што у  њиховим авантурама стално упадају у невоље и начин на који успевају да се извуку из њих, то је тај неки едукативни карактер који их наводи на размишљање”, навела је Терзић.


Редитељка Тамара Терзић, фото: ГЗС

Она додаје да је група била врло укључена и да се радило по специјалном програму.

,,Деца су сама дала иницијативу и обрађивали су теме које их занимају, а   које нису тематски везане”, истакла је Терзић и додала да је порука ове бајке љубав и забава и тај неки почетни сегмент.

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.522.300 посета
Тренутно на сајту: 333 посетилац(a)