Канцеларијa за младе партијских кадрова; Гачевић удомио ћерку на рачун грађана, и напредњаци огорчени 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Канцеларијa за младе партијских кадрова; Гачевић удомио ћерку на рачун грађана, и напредњаци огорчени
Trenutno na sajtu: 428       |       Podeli:
17.07.2017 | 0 коментар(а)



Пријепоље - Канцеларија за младе у Пријепољу ове године коштаће грађане ове општине 2.250.000

динара а грађане Србије 1,3 милиона што је укупно 3.550,000. У канцеларији су запослене две особе, Милена Јовановић координатор, која је ту постављена као кадар СПС-а и Јелна Гачевић одборница Нове Србије у локалном парламенту и кћерка члана Општинског већа Милана Гачевића.

Али велико је питање колико млади Пријепоља имају вајде од ових милионских износа сем збрињавања кадрова најуже породице владајуће гарнитуре и партијских кадрова.

Канцеларија се налази у Дому културе, али по свему судећи мало ко у њу свраћа сем ове две запослене особе.

,,Виђамо неке две девојке које редовно перу шољице, али сем њих ту ретко ко залази”, кажу у Дому културе.

Иначе трошковник ове канцеларије изгледа овако

Највећи део од 1,5 милиона динара иде за плате ове две запослене особе, 30. 000 су стални трошкови, 500.000 је одвојено за учешће на пројектима а остало се расподели за текуће одржавање.

 

Јовановић: Запаослили смо 21 младу особу

 

Координаторка и шеф канцеларије за младе Милена Јовановић одбила је да одговори на питање да ли је члан СПС, али је у изјави за Глас западне Србије казала да је на овом месту од новембра прошле године и да је преко пројеката запослила чак 21 особу.

Први пројекат који је за време њеног мандата урађен је “Запшљавање младих кроз производњу малине” који је спроведен у три суседне општине Пријепоље, Прибој и Нова Варош. Пројекат је реализован у сарадњи са удружењем Нова Визија из Пријепоља.

“Задовољни смо тим пројектом јер је уз помоћ њега 21 млада особа добила посао а подељено је по 2000 садница малина сваком од њих”, рекла је Јовановић.

Према њеним речима други пројекат је “Нове идеје за нове послове – идеја ЛАБ”. Циљна група у овом пројекту су ученици средњих школа Економско – трговинске и Техничке школе.“ С обзиром да се у Техничкој школи од септембра уводи дуално образовање кроз смер модни кројач циљ је да Техничка школа производи сувенире, мајице, качкете да ученици Економско – трговинске школе раде маркетинг и продају их”, тврди координаторка Канцеларије за младе.

Она је најавила још један пројекат који ће ускоро бити реализован. “Пројекат Караван – дух младости радимо у сарадњи са општином Пријепоље и Спортским савезом. Све ће се догађати на платоу испред Дома Културе 29. јула. Ово је први пут да се овакав догађај одржава у Пријепољу. Циљ му је да промовише, предузетништво, спорт, дуално образовање и волунтаризам младих” , казала је Јовановић.

 

И у СНС огорчени због партијског муљања

 

Иначе Пријепоље предњачи по великом броју незапослених, поготово младих, и сматрају да је овакво партијско збрињавање кадрова локалних финкционера крајње непримерено.

Милан Гачевић је члан Већа испред Нове Србије која у локалном парламенту има једног одборника и то његову кћерку која поред одборничке накнаде добија и плату у Канцеларији за младе.

Против оваквог партијског намештања све више глас дижу и чланови СНС који су огорчени понашањем свог локалног одбора.

,,Нико од нас који смо гласали и помагали странку није добио ништа, нити смо чак тражили. Шта да Вам кажем, ово је дно партијског муљања са некаквим коалицијама и ортацима који сви заједно имају пола одборника. Деца нам одлазе, раде по киосцима, они гледју да испуне Гачевићу жеље. Ја имам једног свршеног студента, и други је при крају. Не тражим ништа од те странке за коју су гласали сви моји укућани, али не могу да гледам шта раде и како муљају, мука ме ухвати. Па тога неће ни први комшија гласати више, и одвући ће и овај СНС на дно,“ каже стари напредњак који је замолио да му не помињемо име.

Од политике се овајдио и ПУПС. Наиме, председник ОО ПУПС-а и одборник у локалном парламенту недавно је запослио своју кћерку у општину која је добила радно место заменика секретара општине.

Сви они обећавали су грађанима Пријепоља пре годину дана да ће радити у интересу грађана и клели се у поштење. Колико вреде њихова обећања и заклетве процените сами.

 

Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.432.473 посета
Тренутно на сајту: 428 посетилац(a)