Михајловић: Жене пре 77 година избориле право гласа, борба за родну равноправност још траје 


U Srbiji danas do 17 stepeni              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Михајловић: Жене пре 77 година избориле право гласа, борба за родну равноправност још траје
Trenutno na sajtu: 492       |       Podeli:
11.08.2022 | 0 коментар(а)



Пре 77 година жене у Југославији избориле су се за право гласа. Био је то важан корак у освајању слобода. Али, наша борба још увек траје.



Жене су и данас жртве породичног и партнерског насиља, мање су плаћене за исте послове, иако у већем проценту завршавају факултете и докторске студије, нема их довољно на местима на којима се доносе одлуке и трпе дискриминацију на послу и у друштву само зато што су жене", поручила је потпредседница Владе Србије и председница Координационог тела за родну равноправност, Зорана Михајловић.


"Све док је тако, наш посао није завршен. Зарад свих тих жена које су се 1945. избориле за једно од основних права, али и зарад девојчица и младих жена пред којима је живот, немамо право да станемо у нашој борби - а то је борба за боље друштво у којем и жене, као и мушкарци, имају једнаке услове и могућности, ништа више од тога", рекла је Михајловићева.

Жене у Југославији избориле су се за право гласа 11. августа 1945. године.

 

 

 

ГЗС / Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.489.708 посета
Тренутно на сајту: 491 посетилац(a)