Библиотека на ДУК фестивалу 


Nagradni konkurs „Najlepše želje pišu se ćirilicom“              U Srbiji danas do 17 stepeni              Gondola od danas u redovnom režimu rada              Čestitke za nove uspehe i priznanja užičkih gimnazijalaca              Sportske igre mladih od sutra u Ljuboviji              Todorović: studija je pokazala da postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda ni na koji način ne ugrožava stanovništvo             

 
Библиотека на ДУК фестивалу
Trenutno na sajtu: 512       |       Podeli:
10.08.2017 | 0 коментар(а)



Чачак - Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“ учествује својим програмима на трећим

Данима урбане културе у Чачку (11-13. август), чиме се наставља успешна сарадња од ранијих година са удружењима Алтернатива за Чачак и Дани урбане културе.

Првог дана у времену од 17 до 20 часова Дечје одељење Библиотеке организује радионицу израде граничника за књиге (букмаркера).

Другог дана фестивала, у суботу 12. августа у времену од 17 до 20 часова , Градска библиотека по први пут у Чачку организује Живу библиотеку у сарадњи са канцеларијом Повереника за заштиту равноправности Републике Србије и Данима урбане културе.

Пројекат „Не цени књигу по корицама – Жива библиотека у Србији“ спроводи се у Србији од 2012. године под покровитељством Савета Европе у Београду, уз подршку Министарства омладине и спорта. Координатор пројекта од 2014. године је Повереник за заштиту равноправности. Циљ пројекта Жива библиотека је у сузбијању дискриминације у друштву и отварању дијалога, подстицању разумевања и толеранције. Грађани Чачка и посетиоци фестивала ДУК ће 12. августа на простору поред Скејт парка и Градског бедема моћи уместо папирних да изнајме живе књиге, односно појединце који ће говорити о темама насиља у породици, суицида, незбринутих особа, самохраног родитељства, феминизма, проблемима слепих и слабовидих особа итд.

Као и 2016. године, Библиотека ће на Данима урбане културе организовати дводневну хуманитарну продају расходованих књига и сопствених издања у циљу помоћи онима којима је најпотребније.

Софија Мајсторовић из Заблаћа код Чачка је рођена 15. маја 2017. године Ретинобластом (малигни тумор ока) јој је дијагностикован 7. јула 2017. у Београду. Потребно је лечење у Швајцарској, где су лекари констатовали тумор у оба ока и надају се да ће све проћи са једном хемотерапијом. Ако се тумори буду повлачили, радиће јој ласерску интервенцију.

Поред даљих медицинских третмана који су извесни и одласка у Лозану већ 17. августа 2017, мала Софија ће све до пете године морати да иде на редовне контроле и терапије.


Глас западне Србије




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.419.395 посета
Тренутно на сајту: 513 посетилац(a)