Европска акција полиције: Од понедељка појачана контрола брзине кретања возила 


Oblačno, povremeno sa kišom, temperatura do 16 stepeni              Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeželavaju dan posvećen Prepodobnom Vasiliju Ispovedniku             

 
Европска акција полиције: Од понедељка појачана контрола брзине кретања возила
Trenutno na sajtu: 1333       |       Podeli:
15.04.2018 | 0 коментар(а)



Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, спровешће од сутра до 22. априла појачану контролу брзине кретања возила.

Ова акција ће почети у свим државама чланицама међународне организације ТИСПОЛ (Мрежа саобраћајних полиција Европе). Реч је о укупно 32 државе (28 држава чланица Европске уније, Швајцарска, Норвешка, Србија и Грузија), саопштио је МУП.

Подсећамо да свака контрола возача, односно возила, подразумева и обавезно алкотестирање возача, а приликом заустављања сваког моторног возила које прекорачи дозвољену брзину саобраћајни полицајци ће контролисати и да ли возач и путници у возилу користе сигурносне појасеве.

У оквиру ове међународне акције, реализоваће се и акција "Спеед маратхон", која се такође спроводи на свим европским путевима, а током које ће бити мерена брзина на најважнијим путним правцима непрекидно у трајању од 24 часа, од 18. априла у 6:00 до 19. априла у 6:00 сати.

У том периоду биће ангажовани сви расположиви уређаји за мерење брзине, истакао је МУП и подсетио возаче да се на деоници аутопута Шид - Шимановци мери и просечна брзина кретања возила.

Током прошлогодишње акције "Спеед маратхон", за 24 часа на европским путевима откривена су укупно 151.073 прекршаја прекорачења брзине, од чега је у Републици Србији откривено 2.895 прекршаја.

Анализе показују да је сваки трећи саобраћајни прекршај у Републици Србији прекорачење дозвољене брзине кретања возила. Истовремено, неприлагођена брзина јавља се као утицајни фактор у готово половини саобраћајних незгода са погинулим лицима.

Извор: Танјуг




PODELI:










Пошаљите ову вест Вашим пријатељима!
ovde slika


Оставите коментар

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, шовинистичке или претеће поруке неће бити објављени. Мишљења изнешена у коментарима су приватно мишљење аутора коментара и не одржавају ставове Гласа Западне Србије.

Ваше име:
Ваш коментар:

Спам заштита:

 

Коментари посетилаца (0)

Вест нема коментара.
Будите први који ће коментарисати ову вест!


 















 


 

© Глас Западне Србије
Жупана Страцимира 9/1, Чачаk
032 347 001
redakcija@glaszapadnesrbije.rs

Импресум

Статистика сајта:
Прес: 157.980.559 посета
Тренутно на сајту: 1336 посетилац(a)